Last news in Fakti

11 Март, 2016 08:12 1 358 1

Републиканците се захапаха по отношение на исляма

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • републиканци-
  • марко рубио-
  • ислям-
  • мюсюлмани
Републиканците се захапаха по отношение на исляма - 1
Снимка: БТА/ AP

В лагера на републиканците никога не е скучно. Кандидатите за номинацията на партията за президентския вот влязоха в разгорещен спор по отношение на исляма и омразата.

В телевизионен дебат в Маями Марко Рубио нападна Доналд Тръмп заради думите му, че „ислямът мрази Съединените американски щати“, съобщи Би Би Би.

„Президентите не могат просто така да говорят подобни неща. Те имат последици“, заяви Рубио.

По отношение на исляма имаше голяма пропаст между Тръмп и останалите трима кандидати в дебата. Съперниците му изразиха несъгласие, че семействата на терористите трябва да бъдат убити.

По време на дебата Доналд Тръмп за пореден път спомена руския президент Владимир Путин. Тръмп заяви, че наричайки Путин „силен“ не е имал предвид, че той е добър лидер.

Марко Рубио пък, чиито родители са кубински имигранти, се противопостави на възобновените дипломатически отношения между Вашингтон и Хавана, защото Куба – по думите му – трябва да направи повече по отношение правата на човека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор
    ТРЪМП ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ !!! БЪЛГАРИЯ ИМА СЕГА ЕДНА ПРОДАЖНА К..ВА ПРЕЗИДЕНТ !!!