Тема: Украйна

15 Март, 2016 15:49 1 888 6

Украйна къса дипломатически отношения с Русия?

  • рада-
  • украйна-
  • русия-
  • отношения-
  • дипломатически

На 22 март в Русия ще се произнесе присъдата срещу Надежда Савченко

Украйна къса дипломатически отношения с Русия? - 1
Снимка: БТА/ AP

В парламента на Украйна (Върховната Рада) е внесен законопроект за скъсване на дипломатическите отношения с Русия. Това става ясно от информация, публикувана на интернет страницата на Радата.

Автори на законодателната инициатива са депутатите от Радикалната партия Оксана Корчинска и Юрий – Богдан Шухевич, представителят на Блока на Петро Порошенко Олег Петренко и независимият народен представител Владимир Парасюк.

Последният на 9 март при акцията в подкрепа на намиращия се в руски плен украински летец Надежда Савченко свали флага на Русия от сградата на руското генерално консулство в Лвов. След това протестиращите изгориха знамето.

Самата Оксана Корчинска е известна със своите антируски настроения. В средата на февруари тя внесе законопроект за забрана за използването на названието Русия в Украйна и заменянето му с Московия.

Оксана Корчинска е жена на лидера на партията „Братство“ и бивш лидер на националистическата украинска партия УНА-УНСО Дмитри Корчински.

На 22 март в Русия ще се произнесе присъдата срещу Надежда Савченко.

На 3 март украинката обяви, че в знак на протест срещу протакането на делото престава да се храни и да приема течности.

Тя отрича да е виновна за смъртта на двамата руски журналисти, загинали през 2014 г. при обстрел в украинската Луганска област. Руското следствие твърди, че украинската военнослужеща е коригирала артилерийския обстрел, под който попаднали журналистите. Обвинението иска 23 лишаване от свобода в колония и глоба от 100 хиляди рубли. Защитата на Савченко казва, че тя е била пленена преди обстрела и е била откарана насила в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хихихи

    2 2 Отговор
    Е сега вече ще го ду..т яко
  • 2 другар

    2 2 Отговор
    Не виждам какъв е бил смисълът да ги поддържат и досега, особено след Кримнаш.
  • 3 Холям срам и от тези

    2 1 Отговор
    Както се вижда на снимките ползват тежко терористична техника з а постоянно следене и обемен ДМк над всеки един в залата и много извън залата.
    Целта на тези нагли терористи е ликвидация на Русия вкл украйна и Беларусия..

    Всички с еконтролират с нов тип техника вкарана през устата..подават следящи ги деца...с голяма тревога
    ОКоло три трилиона живи долара са нанесените щети завинаги на народа населяващ Украйна чрез тези..подава следящ все по тежките увреждания над десетки милиони важни преродени в Киевска русъь
  • 4 румен стоянов

    2 2 Отговор
    В България не пасем трева… Интернет е Велик и отдавна знаем…:

    - По заповед и с пари от САЩ, внуците на лвовските фашисти от 14-та СС дивизия “Галиция”, чийто деди били спасени от съд за военни престъпления от папата, обучени в Полша и Латвия, през февруари 2014 г. извършиха Преврат в Украйна, а след като през април 2014г. започнаха терор, убийства и въоръжените действия срещу ПРОТИВНИЦИТЕ НА ПРЕВРАТА в южна и югоизточна Украйна… и… Украйна се разпадна…

    Да не забравяме как започна всичко това:
    - Законно избраната власт в Украйна беше обвинена, че е използвала „прекомерна сила“ срещу метежниците от Майдана и беше свалена с оръжие и помоща на САЩ и ЕС!
    - Докато при сегашното клане срещу собственият им народ в Донбас, според Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки, „.. Украинските военни "действат умерено и сдържано"!
    (Но според германското разузнаване жертвите са над 50 000... и ако тези масови убийства са "...умерени и сдържани"..., колко убити щеше да има ако действаха с жестокост…)
    - През април 2015г. кандидата за президент на Полша и депутат в Европарламента Януш Корвин-Микке в интервю за полската издание «Wiadomosci» заявява, че снайперистите, които стреляха по милицията и протестиращите на Майдана през февруали 2014 г., са били обучени в Полша. За това съобщава UAinside.
    (тогава бяха убити 20 милиционера и 40 протестиращи)

    - Според Псаки това са “добри дела”… макар, че фашиста Порошенко повтаря дословно кланетата на Национал-социалиста Милошевич…!!!

    Жалко е, нечовешко е…, НО…:
    - В КОЯ ДЪРЖАВА ФАШИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ?!

    Резултата днес:
    1. След Референдум, АВТОНОМНАТА Кримска Република излезе от състава на Украйна и в СЪОТВЕТСТВИЕ с международното право за САМООПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАРОДИТЕ, дадено им от международните закони, на които вътрешно-украинските закони не могат да противоречат, влезе в Руската федерация.
    2. След преврат в Киев се създаде Остатъчна Украйна, чиято власт дойде след преврат, незаконна е и управлява с въоръжено насилие.
    3. С нарочни референдуми за самоопределение противниците на лвовките превратаджии, си създадоха:
    - Донецка народна република
    - Луганска народна република
    (В пет други области лвовските превратаджии-фашисти убиха противниците си…)

    Всички тези четири държави в някаква степен са наследници на Бившата държава Украйна и никоя от тях не може да претендира за изключителност, извънредни пълномощия и власт над останалите…!

    Това са реалностите - това е истината...!
    - Заради намесата на световния фашистки интернационал, пътя към Конфедерация Украйна ще е дълъг и много, ама много кървав…
    - А аз наивно си мислех, че българските политици са най-тъпи и продажни...
    (...не че не се стараят...)

    .
  • 5 kcaniba

    2 2 Отговор
    25 годишна история е един показател за Укрия, че е една несъстояла се държава!
    Единствено, на което бе се научило което и да е правителство на Укрия е баланс между Русия и Европа с макс изгоди за това правителство!!!
    Паразит не повече.
    Тотален разпад все още ги очаква а нацисто- фашистко-галичинска агония е показател на тоталният колапс на това общество!!!!
  • 6 FR V

    2 2 Отговор
    На руските тролове/хибриди/ не им ли стана ясно , че руснаците се сдобиха с още един враг.
    Благодарение на много "правилната" политика която РУСИЯ провежда спрямо своите съседи е изпаднала в тотална изолация.
    Украинците , от съседен братски народ са вече врагове.
    Някой от съседите на Русия да е приятелски настроен спрямо нея?
    Има ли друга държава ,която всички да я мразят !
Новини по държави: