18 Март, 2016 11:25 1 762 0

В Турция предотвратиха мощен атентат

  • турция-
  • атетнтат-
  • предотвратиха

Местните сили за сигурност обезвредиха 150 кг. експлозив

В Турция предотвратиха мощен атентат - 1
Снимка: БТА/AP

Турските сили за сигурност са обезвредили взривно устройство в превозно средство, намиращо се в близост до правителствена сграда в югоизточната част на Турция, съобщи „Ройтерс“.

Акцията е станала в град Хани. Населеното място се намира в региона Диарбекир, като се населява основно от кюрдско население. В превозното средство са били открити 150 кг. експлозив. Полицията проучва и охранителните камери в района като част от разследването.

Мерките за сигурност са изключително засилени след атентата в Анкара на 13-ти март, при който загинаха 37 души. Отговорността за атаката бе поета от групировката а "Ястребите на свободата на Кюрдистан" (ТАК).

Американското посолство в Анкара вече излезе със съобщение, в което съветва своите граждани в страната да внимават със своята безопасност по време на тържествата на кюрдската нова година, които ще се проведат през този уикенд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: