Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Март, 2016 20:58 14 980 18

Рискът от ядрена война в Европа се е увеличил

  • ядрена война-
  • русия-
  • европа-
  • запада-
  • игор иванов-
  • украйна

Рискът сега е по-голям, отколкото през 1980 година

Рискът от ядрена война в Европа се е увеличил - 1
Снимка: БТА/ AP

Рискът от ядрена война в Европа е по-голям, отколкото през 1980 година. Това заяви бившият руски външен министър Игор Иванов, цитиран от ТАСС.

Той сподели, че заради конфликта в Украйна се е увеличила заплахата от сблъсък между Изтока и Запада.

Още новини от Украйна

Дипломатът определи като парадоксален фактът, че руснаците имат по-малко на брой ядрени глави, но рискът да ги използват е по-голям.

Според него противоракетният щит, който САЩ разполагат в Европа, засилва опасността.

„Ако Вашингтон разположи система за противоракетна отбрана в Полша, то Кремъл ще отговори с такава в Калилинград“, заяви Игор Иванов в Брюксел на събитие с участието на министрите на външните работи на Украйна и Полша.

Игор Иванов бе министър на външните работи на Русия в периода от 1998 до 2004 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖККЯ

    4 0 Отговор
    Те и пораженията вече няма да са в килотонове, а в мегатонове... Количеството се намали за сметка на качеството!
  • 2 кон

    4 3 Отговор
    Постепенно проблемите на Украйна ще намалеят , както и територията й! Пешо Пора да се опита да задържи Лвов и Псков/ а дано ама надали!
  • 3 mediator37

    2 3 Отговор
    Ако под Европа се разбира и Турция, опасността се размина. Путин каза : "Надявам се, че няма да се наложи да използваме тактическо ядрено оръжие срещу ислямска държава."
  • 4 БАЙ ГАН4О

    3 5 Отговор
    Според мен ракетите трябва да паднат в Англиа и Америка

    Коментиран от #6

  • 5 дидо

    3 4 Отговор
    Демокрацията е ключът на запада да навлиза с огромни капитали и фирми в страните. След което с помощта на съответните демократични закони да ги източва финансово ......после да раздаде кредити и накрая да зароби съответната нация ....до гроб !
    А народа в това време се кефи , че е демократична нация.

    Коментиран от #10

  • 6 кучето шаро

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ ГАН4О":

    АнглиЯ
  • 7 666

    2 3 Отговор
    Никой освен Меркел,Ердоган и Обама не заплашва Европа.
    Тези тримата крадат като за световното и и имат чепове на едно тайно място дето слънцето на огрява.
    Ще им се да оберат и Русия и са готови да предизвикат война,като за целта използват омразата на украинците ,вярата на мюсюлманите и куп други гадости,.
    Говорят че Путин им е виновен,защото им пречи на намеренията да подчинят целия свят на някакво малцинство/вероятно от евреи/
  • 8 опсмопсус

    2 2 Отговор
    "...........Кремъл ще отговори с такава в Калилинград“, заяви Игор Иванов в Брюксел..............."
    Къде е Калилинград авторе?
  • 9 Plodviv

    1 2 Отговор
    http://vbox7.com/play:b4b94244 - Тук всичко е казано ясно и точно...
  • 10 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "дидо":

    Някой на сила кара ли те да вземаш кредити? Ми върви да живееш в Куба- там няма империалисти.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 точно така

    1 2 Отговор
    но рискът вече от рязане на чалми и фесове в европа е по-голям защото европа никога в миналото настоящето и в бъдещето не е била мултиетническа и няма да бъде на пук на някакви масончета комунистчета-социалистчета либералчета зелени домати англияски меки китки и тем подобни които проповядват че всички сме равни и кожата ни и умственият ни багаж и религиите и всичко е със един цвят чифутски
  • 12 дидо

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Кара те да.........!
    След като основните капитали се източват от България посредством големите вериги - хранителни и бензиностанции (разположени на общинска земя получена чрез някое друго евро на ръка на този който е на коня в момента) за редовия българин остават трохите. Колкото за хляб, ток , някоя дрешка и почивка за 5-6 дена . Ти сигурно си на това ниво и се гордееш,а може би това е била крайната ти цел в живота, но не забравяй , че има хора в БГ които едвам свързват двата края и в определен момент са принудени да вземат кредит. То богатия на бедния не вярва нали знаеш. Затова не могат да ни разберат нашите политици.
    А що се отнася до демокрацията....Тя им е пръв приятел !
    Законите са хубави.....демократични .... "Крадеца не краде коли той се крие от дъжда "......"Другия носи взрив понеже ще ходи да гърми риба на язовира"......Да живее демокрацията !
  • 13 дидо

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    И още нещо ....
    Когато една държава се източи финансово много лесно се става финансово зависим ......и ако ТИ нямаш кредит то друга много голяма част от народа имат. Предполагам, че се сещаш, че нямам предвид лично теб , нали ?
  • 14 Kcaniba

    0 2 Отговор
    Логично твърдение, впредвид, че Европа е в пъти по окупирана пт ФАЩ в сравнение с 80 -та!!
    Косоварите , Албанците, Арабите са на служба на ЦРУ и са тотални джихадисти!!!
  • 15 Патето Яки

    1 2 Отговор
    Предстой скоро тихомълком да дадат на концесия летище София на чужденци за много години. Вървим по гръцката пътечка, теглим милиарди кредити и даваме на концесия каквото е останало държавно печелившо.

    Коментиран от #16

  • 16 кроко

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Патето Яки":

    Дубрютро! Аз очаквам даже боко тиквата да се пробва към края на мандата си да даде и магистралите на някоя негова фирма, както царя се пробва - като нищо оная дебелата ще измрънка още един-два пъти, че не могат да се оправят с потдръжката на магистралите колкото и да увеличават винетките и боко ще изкочи с оферта за концесия на магистралите! Даже ще е честен конкурс, щото виждаш ли, те вече честно ги правят - виж колко поръчки спряха само заради съмнения, а щом не спират някоя поръчка, значи не трябва да имаме никакви съмнения! Иначе за замазване на очите може да намалят винетката с 5лв.

    Коментиран от #17

  • 17 вметване

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "кроко":

    "виж колко поръчки спряха само заради съмнения"...дали?!...или може би защото по тези проекти бе отказано еврофинансиране и ако не ги бяха спрели трябваше да се финансират от бюджета? ... или защото изчакват следващият милиарден заем да стане факт? Долен PR, отвратителни медии и тотална промивка на мозъци.

    Коментиран от #18

  • 18 вместване

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "вметване":

    ...забравих :) + евтини тролове, за симулиране на фалшив рейтинг ...хахахах
Новини по държави: