Last news in Fakti

30 Март, 2016 14:17 1 000 1

Среща между Обама и Ердоган ще има – но неформална

  • барак обама-
  • реджеп ердоган-
  • сащ-
  • турция-
  • среща-
  • неформална-
  • вашингтон

Появиха се спекулации, че Обама не иска да проведе среща с държавния глава на южната ни съседка

Среща между Обама и Ердоган ще има – но неформална - 1
Снимка: БТА/ AP

Има ли срив в отношенията между американския президент Барак Обама и турският държавен глава Реджеп Ердоган? Този въпрос задават турските медии през последните дни, след като „Уолстрийт джърнъл“ написа, че Обама е отказал да проведе среща тет-а-тет.

На 31 март и 1 април във Вашингтон ще се проведе среща на високо равнище за ядрената сигурност, а Ердоган ще бъде един от десетките лидери в американската столица.

Появиха се спекулации, че Барак Обама не иска да проведе среща с държавния глава на южната ни съседка заради различията по отношение на Сирия и опасенията на Вашингтон относно посоката на турската вътрешна политика.

„Хюриет“ написа, че среща между двамата лидери все пак ще има, но неформална.

„Очаквам по време на посещението двамата в определен момент да проведат най-малкото неформална среща“, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Факти.бг припомня, че Анкара и Вашингтон са на двата полюса по отношение на кюрдите, биещи се в северната част на Сирия. Силите се радват на военна подкрепа от страна на САЩ, докато в Турция Кюрдската работническа партия (ПКК) е обявена за терористична организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ами сигурно ще има все пак някакъв разговор, в който обанана просто ще каже какво иска от Ердоган за да бъдат "приятели", и ако наглия резак не се съгласи ще се превърне в персона нон грата за САЩ.