Last news in Fakti

31 Март, 2016 20:42 1 944 3

Седем турски полицаи бяха убити в Диарбекир

  • турция-
  • диарбекир-
  • бомба-
  • пкк-
  • полицаи-
  • убити

Експлозивът е избухнал при преминаване на полицейски автобус

Седем турски полицаи бяха убити в Диарбекир - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Седем турски полицаи загинаха, а други 27 души бяха ранени, при експлозия в югоизточната турска провинция Диарбекир, съобщи „Хюриет“.

Кола-бомба е избухнала, когато наблизо е минал полицейски автобус. Властите в южната ни съседка обвиниха Кюрдската работническа партия (ПКК).

„Това показа отново грозното лице на тероризма“, заяви турският президент Реджеп Ердоган, който е на посещение в Съединените американски щати.

При взрива са били нанесени щети на паркирани в района автомобили и са били изпочупени прозорците на намиращите се наоколо сгради.

Турските власти са започнали разследване. Атакуваният автобус е превозвал служители от полицейските специални части. 

ПКК е обявена за терористична организация в Турция. Конфликтът между кюрдите и Анкара бе възобновен с пълна сила през месец юли 2015 година. Оттогава насам близо 350 турски униформени и хиляди кюрдски бойци са загубили живота си, посочва Анадолската агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    Тъй ще е там, май всеки ден ще има атентати. Поне докато турците не разкарат Ердоганя и Давутоглу, да дойдат на власт хора от сегашната им опозиция и да си оправят отношенията със всички дето се изпокараха и се бият. И това рано или късно ще стане, ясно е че наглия резак няма сам да освободи властта, хареса му да се облажва и да се прави на Султан, обаче вече е към края на "царуването" си, и покрай него ще го отнесе и цялата му рода дето е нагласена на важни постове да цоца.
  • 2 mediator37

    1 2 Отговор
    Е защо да е терористичен акт ? Полицаите като убиват кюрдите не е, а кюрди като убиват полицаи е.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: