Last news in Fakti

2 Април, 2016 09:10 799 0

Завърши срещата за ядрената безопасност

  • ядрена безопасност-
  • среща-
  • сащ-
  • вашингтон

Русия не участва в нея заради дефицит на взаимодействие

Във Вашингтон завърши четвъртата международна среща на върха за ядрената безопасност. Тя е последната в този формат.

"Ние потвърждаваме нашата привързаност към общите цели за ядрено разоръжаване, ядреното неразпространение и използване на ядрената енергия за мирни цели", се казва в комюнике, публикувано от Белия дом.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че работата продължава контактна група с участието на представители от 40 страни и организации.

В документа се казва, че основна роля в "работата по укрепването на глобалната архитектура за ядрена безопасност е на Международната агенция по атомна енергия(МААЕ).

"Предстои много работа, за да се предотврати попадането на ядрени и радиоактивни материали в "недържавни елементи", се казва още в комюникето.

Интерес към участие в ежегодните срещи на контактната група са проявили ООН и Интерпол. Русия отказа да участва в приключилата среща заради "дефицит на взаимодействие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА