14 Април, 2016 08:38 966 1

Арестувани и ранени след протестите в Скопие

  • скопие-
  • македония-
  • протести

Протестиращи изпочупиха прозорците на Министерството на правосъдието и офиса на президента

Властите в македонската столица Скопие са арестували най-малко 12 души по време на протестите, в които се включиха хиляди македонци, съобщава македонската Нова ТВ.

По информация на македонските медии десетки души са ранени.

Протестите започнаха след скандалното решение на президента Георге Иванов да помилва разследвани за корупция политици, бизнесмени и магистрати. Той отмени 56 разследвания срещу членове на политическия елит в страната за извършени престъпления – злоупотреба с власт и корупция.

Протестът ескалира след неуспешния опит на част от демонстрантите да пробият полицейския кордон и да достигнат до парламента.

Участници в протестите разбиха офиса на президента и стъклата на министерството на правосъдието, изпотрошиха множество паркирани коли и влязоха в сблъсъци със силите на реда, които се опитаха да ги укротят.

Скопският вестник „Вест” съобщава за един ранен журналист и един ранен фоторепортер.

Полицията все пак успя да разпръсне множеството с палки. 

По време на протестите край правителствените сгради в Скопие бяха разположени допълнителни полицейски сили, снабдени с водни оръдия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургас

    1 0 Отговор
    Що е маке все е юнак. Македонците да ни дадат пример, че не сме много ефективни в протестите си, уж и те българи като нас ама явно са по-юначни.
Новини по държави: