Last news in Fakti

14 Април, 2016 18:28 1 177 0

27-часов обиск в "Мосак Фонсека"

  • мосак фонсека-
  • 27-часов-
  • обиск

Проверките завършиха без арести

27-часов обиск в "Мосак Фонсека" - 1
Снимка: БТА/AP

Обиските в панамския офис на кантората „Мосак Фонсека“ продължиха 27 часа, като завършиха без арестувани, съобщи „Дойче Веле“.

Фирмата е в центъра на теча от документи, които разкриха връзките на известни личности с офшорни компании и различни схеми за пране на пари и укриване на данъци.

„За момента не сме наредили замразяване на сметките. В момента не разполагаме с документи, които да ни позволят да вземем окончателно решение“, заяви прокурора Хавиер Карабльо.

В офисите на компанията служителите на реда търсиха доказателства за незаконни схеми, чрез които са се изнасяли средства от Панама.

В същото време ТАСС съобщава, че от Г-20 планират да призоват Панама за по-активно участие в повишаването на прозрачността при обмена на данъчна информация. Правителството в Панама вече изрази готовността си да съдейства при изясняването на случая. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА