Last news in Fakti

18 Април, 2016 16:00 1 162 3

Стотици имигранти изчезнаха в Средиземно море

  • имигранти-
  • изчезнаха-
  • средиземно море

Те са пътували от Египет до Италия

Стотици имигранти изчезнаха в Средиземно море - 1
Снимка: БТА/AP

400 имигранти, пътуващи от Египет до италианския бряг, са изчезнали в Средиземно море, съобщи The Telegraph.

Повечето имигранти са били от сомалийски произход. Сред тях е имало и хора от Еритрея и Етиопия. Има опасения, че може да са се удавили.

Историята беше разпространена от Би Би Си. Според информацията, имигрантите са пътували в 4 лодки. Има данни, че една или повече от лодките са се обърнали в морето. Сомалийското посолство в Египет разследва подробности по случая. Все още опасенията за масово издавяне не са официално потвърдени.

Повечето от имигрантите, които се отправят към Италия, правят това със стари рибарски лодки. Само през последната седмица от Египет в Италия са пристигнали 6000 имигранти.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    1 0 Отговор
    Ще си слагаме ли "Je sui" ?
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    То сума ти от емигрантите дето минават по море се издавиха, обаче явно това не спира другите.
  • 3 Чукча

    1 0 Отговор
    Колкото по-вече се издавят,толково по-малко ще влязат в ЕС. Така им се пада. Щом могат да платят на трафикантите,значи не са бедни. Всичко това го правят заради авантата,да живеят в ЕС и ползват всички привилегии на неговите граждани без да са допринесли с нищо за това.Това са си истински авантаджии.
Новини по държави: