Last news in Fakti

19 Април, 2016 10:39 3 604 36

Турция готова да отреже ЕС

  • турция-
  • отреже-
  • ес

Анкара очаква отмяната на визовия режим за турските граждани

Турция готова да отреже ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

„Турция няма да има нужда да спазва споразумението за ограничаването на бежанския поток с ЕС, ако блокът не може да удържи на обещанието си за свалянето на визите за турските граждани“. Това бе заявено от турския премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от France 24.

През миналия месец Брюксел и Анкара сключиха споразумение, според което турските власти трябва да приберат нелегалните имигранти от Гърция, в замяна, на което турската страна може да разселва сирийски бежанци в Европа. В същото време на Турция бяха обещани отварянето на нови глави за членство в ЕС и свалянето на визите за пътуване на турските граждани.

„Това са взаимни обещания. Ако ЕС не предприеме необходимите стъпки, за Турция ще е немислимо да го направи. Вярвам, че свалянето на визите ще влезе в сила през юни. Ако това не се случи, няма как да се очаква Турция да спази своите обещания. Договореностите с ЕС са много ясни. Искаме трагедията на тези хора да приключи, турските граждани да пътуват без визи. Ако ЕС не спазва своите задължения, сделката ще бъде отменена“, заяви Давутоглу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    3 1 Отговор
    Че кой ги праща корабите с ужким бежанци ( без жени само мъже?)от Турция сега?
    Дали нарочно го правят или има нещо което искат?
    Дали целта е свалянето на визите им?
  • 2 андрешко

    3 0 Отговор
    леле какъв голям ХОЙ си сложи ЕС не е истина
  • 3 Европеец

    3 1 Отговор
    Ей джудже гадно,а как ще ти се види ембарго за Турция от ЕС. Руснаците ви отрязоха сега си търсите още проблеми.Бежанците ще ги спрем ако трябва и ограда ще направим,но и на кюрдите ще дадем оръжие да си направят една държавичка,че са над 30 милиона.Тогава ще гледаме кой какви споразумения ще спазва.

    Коментиран от #4

  • 4 реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    до Европеец ,

    първо ми кажи ти какъв си ? Наистина Европеец лиси ? или си Комунист ? Първо това решаваѝте .... Второто не ми се казва даже че много тежка .... България не е ли е наѝ бедната държава на европа ? Българите не са ли робували на цялата си хистория? Византиѝци , Османци , Руснаци и сега наѝ накрая вързани сте до гащи към Европа ... Нямате никакви права даже дума в Европеѝския Парламент :)))
    Пазете си тихата позиция и продалжавазте да мразите ефендите си !
    Турция е "Rising STar" , Една от наѝ силните 10 икономики и армии в света ....

    Коментиран от #5, #6, #17, #31, #32

  • 5 АГА

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    Точка !
  • 6 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    Ти кажи първо неграмотен ли си или си неук?

    България може да е една от най-бедните в ЕС, но далеч не е най-бедната в Европа! Правиш ли разлика между ЕС и Европа?

    И по-добре да си най-беден в клуба на богатите, отколкото пръв сред мишките!

    Хаха, турция била в топ 10 по икономики - тоя виц можеш да го разказваш по Анадола на кюрдите, които скоро ще имат собствена държава!
    БВП / ППП на глава от населението на турция и България са почти еднакви, човече неуко. Ама ние сме били "бедни", нали?!

    А за армията - съвременните армии се оценяват по въоръжение, не по брой мангусти, като вашата! Военен доклад от преди 2 години сочи, че при военен конфликт Израел ще ви смачка в рамките на 3 месеца и то без употреба на ядрена сила!

    Жалки подлоги на Саудитска Арабия, връзвайте си чалмите и нинджа облеклата на жените и не си бутайте носовете в Европа, от която очевидно НЕ сте част!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    драги Киро , спокоѝно , не се ядосваѝ ... няма нужда ....
    обичаме ви :))) 500 години сме били братя , защо да не продължаваме да бъдем братя ...
    - Викаш за ЕС клуба на богатите :))) И Гърция така мислеше , хахахахаха ... Сега всичко което имат е на Германия и Франция ... Разбра ли е истината ...
    - Викаш проблем с Курдите ; В Турция няма такъв проблем , от 30 години живея там ... Там проблемът е тероризма ... А ти представяш ли този бумеранг да се върти и да падне на твоята глава ... В БГ колко Турци колко Роми живеят ... Скоро ще имат повече права ... Нека времето да покаже .... (Без това си имат повече права сравнение с Българите :)))
    Вашата омраза е заради комплекс на алчност което е много нормално ... Аз ако бях управляван цялата си хистория и аз щях да се страхувам и д мразя силните ... Но наистина няма нужда , от тази омраза фаѝда няма ... Хората даже не знаят че има такава държава :))) Аз съм неграмотен в БГ език , все пак 30 години минало ... Целувам ви , само обич!

    Коментиран от #16, #27

  • 8 Монго

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Един по- известен от теб,май му казваха Цезар, го е казал иначе-"по-добре пръв сред втори,отколкото втори сред първите ". И за икономиката не си прав. Турция беше ако не се лъжа първата петица по икономически прираст. Вече не е. А за армията и...ми виж нашата, да не ги плашим с евреите.

    Коментиран от #18

  • 9 Бай хой

    1 2 Отговор
    Май турчолята ще отидат там дето им е мястото - анадола.

    В Европа няма място за джахидисти обличащи жените си като пингвини.

    България си е в Европа и дали ще е в ЕС или не няма никакво значение.

    Тия игри с мигранти, бежанци и други вече излязоха извън контрол и някои се опитват да се възползват от трагедията на милиони.

    ЕС се изпусна и започна по нацистки и робовладелски методи да разорява по бедните страни за да им източва работоспособното население и природни ресурси.

    Накрая само да не се получи че някой ще спасява света и човечеството отново от технологично и икономически развити изверги.
  • 10 гост

    2 2 Отговор
    Дааа, недейте да си спазвате уговорката аркадаш, и след като не го направите ЕС и НАТО ще гледат разсеяно встрани докато руснаците ви разказват играта.

    Коментиран от #13

  • 11 Оven

    2 0 Отговор
    Нашия Боко тиквата що не иска от ЕС 5 милиарда евро иначе пускаме бежанците те и така си преминават де,да вземе пример от турчолята как изнудват Европа.

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    2 0 Отговор
    Тия читаци нагли и примитивни се оказаха . Ама то всеки си го получава рано или късно .
  • 13 реалист

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Българин никога не може да говори и да решава за себе си и около себе си ! Това е факт ... Винаги е говорил като теб и ще говори като теб ...
    Защото : Българите винаги са били управлявани !

    Заради това никога не казват ние ще направим това или онова , а винаги говорят за руснаците или за ЕС или за други .....

    Българите кога ще излизат от черупката си ? Кога ще решават сами за себе си ? Кажете че не съм прав :))))

    Коментиран от #14, #28

  • 14 АГА

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "реалист":

    (Българите кога ще излизат от черупката си ? Кога ще решават сами за себе си ?)

    НИКОГА !
  • 15 111

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Оven":

    Кой колко е взел?
    Бедна ти е фантазията....
  • 16 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "реалист":

    Само да ти кажа - вие не сте ни братя, а съседи.
    И не се напъвай толкова, щото държавката ви е доста по-младичка от България и за история можем МНОГО повече да говорим от вас.
    А Гърция е има - няма 3 пъти по-богата от Турция (БВП на глава от населението), не знам за къде се напиняш толкова, но турция не е нищо по-различно от Китай и Индия - населението не е богато, просто държавата е голяма и си мислите, че сте голяма работа, а то на гол тумбак чифте пищови.

    Докато България е в ЕС и НАТО не се притеснявам за циганите, още по-малко за турците в България, последните имат същите демографски показатели, като нас! Циганите са проблем, но те, за разлика от кюрдите, са празноглави, неорганизирани, необразовани стада, а освен това са паразити - те имат нужда от някой да цицат!

  • 17 СЛАФ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    За България си прав, за българите ако беше написал, че са пропаднали, комплексирани, предатели и чалгари - пак щеше да си прав (те силните и способните си заминаха) ама... май трябва да се разходиш повечко из Турция и да знаеш какво е в Европа, а не само да си живял 30 години там- после ще си доста по-скромен с тея изказвания "топ 10 икономика и армия"... аркадаш
  • 18 Киро

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    Това е мнението на Цезар. Комплексарско. А истината е, че този, който има богати приятели, започва да мисли, да се държи като тях, да учи от тях и малко по малко да ги гони. В другия случай те учат от теб и те дърпат назад.

    И за икономиката на турция съм прав.
    1-во големината на икономиката не се определя от икономическия ръст;
    2-ро ръстът на турската икономика през последните години беше изкуствен, правен нарочно с цената на висока инфлация. Ръст 7% с инфлация 9% как ти се струва? Балонлу чиклет както му викат турците.

    А нашата армия - нашата армия е армията на НАТО. Стига ни. Има по-важни неща да си харчим парите.
  • 19 реалист

    0 2 Отговор
    до Киро ....

    няма нужда да се обесняваш ... истината ти боли , всеки ден , всеки час , всяака минута ... сигурно тежко се изживява .... Трудно е да си род без характер , без тежест , да си робувал и да продължаваш да робуваш ... Но това тие е съдбата . Така си се родил , не е по избор .
    Ако не спирате да мразите другите тежко ще ви е , не можете да го изживявате ... Брат моѝ мили
  • 20 реалист

    0 3 Отговор
    ДО СЛАФ ,

    РЕСПЕКТ !

  • 21 Киро

    1 2 Отговор
    Оо, мойто момче, далеч ти не си човека, на който ще се обяснявам. (Пише се с Я)
    Българския род е древен, България е единствената държава в Европа, която не си е променяла името от създаването си.
    А не като турция - абсолютно безродна работа, сбирщайн от някакви племена от къде ли не! Само да ти кажа - тюрк е било обидно в арабския свят, било е нещо като втора класа човек и обикновено крадец или измамник. Все още арабите ви имат за втора ръка. История - кво да правиш, фактите са си факти!

    А за робуването - ти ако си робувал, то българите не сме.
    И ние не се занимаваме с вас, ние сме в Европа, вие в Азия. Гледайте си вашите си азиатски дела и спрете да изнудвате Европа по най-гнусен м...лски начин.
    Слагайте там чалмите и нинджа костюмите и си се правете на важни да вас си там.

    Коментиран от #24

  • 22 Киро

    1 2 Отговор
    Реалист, ти не си турчин, а некво форумно провокаторче, дето се прави на турчин, ама говори като българин, с всичките првописни грешки, като за завършил по милост някоя провинциална гимназия.
  • 23 Иво

    3 0 Отговор
    Българите като цяло са безродници от там произтичат всички останали беди . Българин съм и често ми се случва да се отвращавам от сънародниците си , но никога няма да ги предам или да напусна България .
  • 24 реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Киро":

    ДО Киро

    ОФФФ , извинявам се че ти казах истината ...
    наистина ти било много тежко :)))

    няма да те тормозя повече , ти си ми малкият брат коѝто никога няма да порасне :))))

    Коментиран от #25

  • 25 Киро

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "реалист":

    Извини ми се, че ми губиш времето със умствените си пръдни!

    И следващия път да си по-подготвен, като се правиш на някой друг!
    И леко, че да не ти задам няколко въпроса за турция и да ти лъсне голия г.з пред всички!
  • 26 по темата

    1 0 Отговор
    Все по-близо е Турция до ликвидирането на една трета от нейното население и заличаването ѝ като държава, поради малоумните управляващи Ердоган и двуглавата свиня, на които ще им бъдат отрязани главите и набучени на кол, според османските традиций към виновниците за избиване на 25-30 милиона турци.
  • 27 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "реалист":

    Всеки трети турлак ще види алаха си-дявола по негова поръчка изпълнена от ердоган; ти как мислиш в кои ще бъдеш - в двамата спасени и приели християнството, или този с бързата среща с баща си сатаната?

    Коментиран от #29

  • 28 jp power

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "реалист":

    Щом ние нищо не решаваме, ти що си у анадола??? Тоз път, които не избием, ще ги превърнем пак в роби, да съдят тютюн, да гледат кози и овце по баирите. Отново ще ви приберем имотите и парите,както е ставало и пак ще стане, а вие пак ще ходите да се биете с кюрдите.
  • 29 реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "по темата":

    не разбра ли ....
    аз съм самият дявол !
    и какво ?

    болката ти е тежка , идва от духа....

  • 30 хммм

    0 0 Отговор
    Следващата стъпка от турския план вероятно е като им свалят визите за турски граждани те да издадат турско гражданство на всички тия имигранти, които чакат да нахлуят през границата и да напълнят Европа вече съвсем официално и безвизово с "турски граждани".
    След това до пълната победа, ше имат още съвсем малко.
    А дали ще остане някой, които после да опише, как без война се завладява цял континент!
  • 31 555

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    Армия в десятката...Глупости...Турция няма 10% от въоръжението на Пакистан.
  • 32 Алфата

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "реалист":

    Значи взимаш една карта, теглиш една черта от север на юг през Анкара. От ляво на чертата положението бива, ама от дясно... И проблема е, че територията на Турция от дясно на чертата е два пъти повече! Като сложиш, че половината от турското население е от ляво на чертата, май от дясно са кажи - речи само кюрди, а?! Ще трябва скоро вазелин за отляво на чертата! По отношение на икономиката, Вие сте 10-ата по ГОЛЕМИНА икономика, което зависи преди всичко от броя на населението и сравнително модерни средства за производство, логистика, и банково дело. Но я се сравнете по качество с Германия, която е само три позиции преди Вас! 'щото и ние сме в челото по хай-тех ноу хау, но къде сме в крайния продукт?! По отношение на армията сте много, ама много морално остарели! Мога да се басирам, че нямате никакъв шанс да излезете на глава дори с Гърция (която заради Вас поддържа доста високо ниво на военното дело), какво да говорим за мащабни военни операции (пък и високотехнологични) или мерене на ... с Великите сили! Да не забравя: г-н Путин ще Ви "върне" Су-то (и пилота) с лихвите! Помнете!

    Коментиран от #35

  • 33 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Кой ще пусне тая турска цигания в ЕС А ? НИКОЙ !!!Тия турчуля цигански никой не ги иска ! Да си стоят и носят шалварите и фесовете и да мълчат !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 АГА

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Алфата":

    до Алфата

    род без топки ... само празни приказки , само пусуване , само омраза ...
    класически комплекс на алчност и слабост .... да ти се залепи един етикет за 500 години робство , от поколение на поколение .....
  • 36 гост

    0 0 Отговор
    В Турция освен пишките си, друго не режат :)
Новини по държави: