Last news in Fakti

23 Април, 2016 09:04 1 195 0

Русеф ще иска отстраняването на Бразилия от търговски блок заради импийчмънта

  • бразилия-
  • дилма русеф-
  • импийчмънт

Тя заяви, че процедурата по импийчмънта срещу нея носи всички характеристики на държавен преврат

Русеф ще иска отстраняването на Бразилия от търговски блок заради импийчмънта - 1
Снимка АП/БТА

Бразилският президентът Дилма Русеф заяви, че ще поиска от Южноамериканския търговски блок "Меркосур" да отстрани Бразилия, ако тя бъде отстранена от длъжност, съобщава Ройтерс.

Русеф многократно описа процедурата по импийчмънта срещу нея като държавен преврат, организиран от нейните конкуренти, които искат да я изместят.

Тя е обвинена в манипулиране на държавни сметки през 2014 г., когато бе преизбрана, но отрича обвиненията.

Търговският блок има клауза за демокрацията, която може да се задейства, ако избраното правителство в някоя от страните-членки бъде свалено, както това се случи в Парагвай.

Това може да доведе до поредица от санкции от страна на блока срещу съответната държава, включително и отнемане на търговските предимства.

"Бих призовала клаузата за демокрация да бъде използвана, ако от тук нататък има разкъсване на това, което считам за демократичен процес в страната", каза тя пред репортери в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: