Last news in Fakti

25 Април, 2016 21:39 994 0

НАТО готово да патрулира за бежанци и край Либия

  • ангела меркел-
  • нато-
  • либия

Световните лидери подкрепиха правителството в страната

НАТО готово да патрулира за бежанци и край Либия - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че тя и европейските лидери са обсъдили с президента на САЩ Барак Обама възможностите за подпомагане на единното правителство в Либия и разширяването на военните усилия в Средиземно море за справяне с трафика на имигранти, съобщи ABC.

По-рано днес Барак Обама проведе разговори с  с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд, италианският премиер Матео Ренци и британският премиер Дейвид Камерън в Хановер.

Обама е заявил, че силите на НАТО са готови да поемат отговорност за миграционния път между Либия и Италия, ако има нужда от това. Кораби на организацията вече патрулират във водите между Гърция и Турция.

Според Меркел мисията на ЕС в Егейско море „работи доста добре“ и на срещата в Хановер не са били обсъждани конкретни подробности за действията на НАТО край Либия.

Германският канцлер заяви, че световните лидери ще направят всичко необходимо, за да стабилизират правителството на националното единство в Либия. Тя обаче не даде подробности.

Меркел допълни, че периодичните нарушения на примирието в Сирия будят опасения. Световните лидери подкрепят мирните преговори за страната в Женева. Според нея преговорите за Украйна ще продължат във формата Нормандска четворка. В момента се работи по изборен закон. Той трябва да подпомогне усилията за придвижването на политическия процес. Търси се начин за провеждането на избори. Обсъдена е и борбата с Ислямска държава в Сирия и Ирак.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: