Last news in Fakti

30 Април, 2016 18:14 2 916 1

Снайперист на ПКК уби капитан от турската армия

  • пкк-
  • снайперист-
  • турция-
  • капитан-
  • армия-
  • алпер калем

Други трима военни са били ранени от стрелци на ПКК

Снайперист на ПКК уби капитан от турската армия - 1
Снимка: БТА/ AP

Капитан от турската армия е бил убит при снайперистки огън в ранните часове на днешния ден при операция в югоизточната провинция Мардин, съобщи „Хюриет“.

Снайперист от Кюрдската работническа партия (ПКК) е ранил тежко капитан Алпер Калем, който е бил хоспитализиран, но е починал по-късно от раните си.

Труди трима военни са били ранени при ракетен обстрел. Огънят е избухнал, когато група турски военни се опитали да премахнат от улиците бомби, поставени от кюрдите.

Междувременно „Дейли Сабах“ съобщи, че турски изтребители са атакували позиции на ПКК в северната част на Ирак.

В операцията по въздух са се включили четири изтребителя Ф-16 и четиринадесет Ф-4.

ПКК е обявена за терористична организация в Турция. Конфликтът между кюрдите и Анкара бе възобновен с пълна сила през месец юли 2015 година.

В интервю за Би Би Си лидерът на ПКК Джемил Байък заяви, че президентът Реджеп Ердоган „ескалира тази война“.

Държавният глава, от своя страна, е на мнение, че „няма място за преговори“ с обявената за терористична организация в южната ни съседка Кюрдска работническа партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНТИТЕРОРИСТ

    0 0 Отговор
    ЕРДОГАН СЕДНА НА МАСАТА С ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК,ГОЛЯМА ГРЕШКА ! С ТЕРОРИСТИ НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ !!!ИМАТ ЕДИНСТВЕНО ПРАВО ДА БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ !!! СМЪРТ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК !!!ТУРСКАТА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ЦЕНТРАЛА МИТ ЛИКВИДИРА В СИРИЯ ЕДИН ОТ ЛИДЕРИТЕ НА ПКК БАХОЗ ЕРДАЛ !!! ПЕРФЕКТНА ОПЕРАЦИЯ !!!
Новини по държави: