Last news in Fakti

6 Май, 2016 17:48 4 291 7

Ердоган шамароса ЕС

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ес

Той отказва да промени анти-терористичните закони в Турция

Ердоган шамароса ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че Турция няма да промени своите анти-терористични закони, каквото е желанието на ЕС за облекчаване на визовия режим за турските граждани, съобщи Би Би Си.

„Ние ще вървим по нашия път, вие си вървете по вашия“, заяви Ердоган.

Свалянето на визите за свободно пътуване на турските граждани беше част от споразумение за ограничаване на бежанския поток между Брюксел и Анкара. ЕС обаче настоява анти-терористичните закони в Турция да бъдат съобразени със спазването на човешките права.

Ердоган говори ден, след като турският премиер Ахмет Давутоглу обяви, че ще напусне поста си. Отношенията между двамата се обтегнаха, заради планираните промени в конституцията, които трябва превърнат Турция в президентска република.

„Турция е атакувана от всички страни от терористични групировки. Сега ЕС ни казва да променим анти-терористичните си закони в замяна на визи“, заяви Ердоган. Той говори и за случая, в който активисти на Кюрдската работническа партия (ПКК) опънаха шатри пред Европейския парламент в Брюксел преди среща с Турция.

„Вие оставяте терористите да си издигат палатки и им давате възможности в името на демокрацията. И сега ни казвате да променим законите си, за да получим визи. Съжалявам. Вие тръгвате по своя път, а ние по нашия“, заяви Ердоган.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 епсилон

    3 0 Отговор
    Ами да си върви по неговия път, ама в Анадола !!!
    Пътя в Европа само на Google maps да си го гледа!
  • 2 666

    2 2 Отговор
    Не Русия е проблема на ЕС и на мира в региона.
    Важно е лидерите на ЕС да го разберат и да спрат да повтарят каквото им диктуват американските енергийни интереси.
  • 3 Валията

    2 1 Отговор
    С идеята на Кемал Ататюрк за светска турска държава е приключено. Идва ерата на султан Ердоган ! Аферим, Отоман ефенди !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    3 0 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ДОКАЗВА СТАРАТА БЪЛГАРСКА ПРИКАЗКА " НА ТУРЧИН ВЯРА ДА НЯМАШ". Е КЪДЕ СА СЕГА ВСИЧКИ ОНЕЗИ ПРАЗНОДУМЦИ ДА НИ ОБЯСНЯВАТ ПАК КОЛКО ДОБРИ, ДЕМОКРАТИЧНИ И НАПРЕДНАЛИ СА турците ?
    ТЕЗИ АНТИЧОВЕЦИ НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ РАВНИ НА ХОРАТА В ЕВРОПА. А ОНОВА БАБЕ ШМЕРКЕЛ ОЩЕ ДА ПЛЯМПА ГЛУПОСТИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ И РЕД ГЛУПОСТИ.
    НЕЯ ДОРИ СОБСТВЕНИЯ И НАРОД ВЕЧЕ НЕ Я ИМА ЗА НИЩО.
    ИСЛЯМА Е НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ПЛАНЕТАТА.

    Коментиран от #6

  • 6 Георги Симеонов

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ":

    Нека да попитам ние част ли сме от "хората в европа" ?
  • 7 нагъл резак

    2 0 Отговор
    На тоя нагъл резак вече му е изпята песента, само дето още не го знае. Давутоглу е по-хитър и практичен, дребно човече с подкупваща усмивка и маниери, та на него по му се връзваха, обаче Ердоганя е самозабравил се глупак, въобразил си че е султан на възродената османска империя........и вече всички го мразят - ЕС, руснаците, кюрдите, почти всичките му съседи, включително и голяма част от турците. Получава все още някаква колеблива подкрепа от САЩ, но скоро и те ще му затръшнат вратата щото стана прекалено неудобен и неприемлив съюзник, така че нищо чудно да го видим обесен на някой турски площад.
Новини по държави: