Last news in Fakti

8 Май, 2016 19:03 1 080 2

Атина скована от протести

  • гърция-
  • пртести-
  • скована

Днес гръцкото правителство ще гласува приемането на нови мерки за икономии в страната

Атина скована от протести - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди протестиращи се събраха пред гръцкия парламент в навечерието на гласуването на нови мерки за икономии за отпускането на допълнителни средства от спасителния фонд за страната, съобщи Би Би Си.

Демонстрацията е част от тридневната стачка в страната, насочена срещу плановете за нова пенсионна и данъчна реформа.

През утрешния ден трябва да се проведе среща на финансовите министри от Еврозоната, които да обсъдят резултатите от реформите в Гърция. Ако скоро не бъде постигнато споразумение, Атина може и да не изпълни плащанията от 3.5 млрд. евро, което трябва да стане през юли.

Кредиторите настояват Гърция да приеме нови реформи, за да може да генерира икономии от 4 млрд. евро, които да подсигурят евентуални пропуски в бюджетните цели за в бъдеще. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СОРИ

    1 0 Отговор
    Още много . много пъти намаляване на пенсиите докато достигнат Българското ниво на мизерия.Дали ще го понесат .
  • 2 Carfen

    1 0 Отговор
    За съжаление, колкото и да не им се иска на гърците, вече се пускат по нашата пързалка. Няма просто как да им се размине и е въпрос на време да изпият цялата горчива чаша до дъно. И аз бих казал сори.
Новини по държави: