Last news in Fakti

9 Май, 2016 12:36 10 687 31

Ердоган: Оставиха ни сами в борбата срещу „Ислямска държава“

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • ислямска държава-
  • сами-
  • тероризъм-
  • борба

Турският президент разкритикува международната общност

Ердоган: Оставиха ни сами в борбата срещу „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция бе оставена сама в борбата срещу „Ислямска държава“. Това заяви президентът на страната Реджеп Ердоган, цитиран от „Дейли Сабах“.

„Те ни оставиха сами в борбата срещу джихадистите, които ни атакуват в Килис и с атентатори-самоубийци“, заяви държавният глава.

От средата на месец януари провинция Килис се превърна в мишена на терористите, които я атакуват с ракети. В резултат на това са били убити 21 души, а над 70 са ранени.

„Нито една страна от тези, които твърдяха, че се бият срещу „Ислямска държава“, не е претърпяла загубите или е нанесла толкова щети, колкото Турция“, заяви Ердоган.

Той разкритикува международната общност и заради безразличното отношение към атентатите в южната ни съседка.

„Разликата в реакциите по отношение на атентатите в Анкара и Истанбул и тези в Париж и Брюксел е несправедливо“, заяви Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    11 1 Отговор
    Ами така е защото сте много умни фесове ! Свалянето на Руският Су-24 под американска заповед ви са отрази фатално ! А ония сащ се смеят от страни на вас и на ЕС ! Така ви се пада тъпи фесове !
  • 2 mediator37

    11 2 Отговор
    Когато сирийските кюрди искаха от Турция военна помощ в борбата им срещу Ислямска държава Ердоган потриваше кунки и се радваше на разгрома на кюрдските градове. Сега реве.
    Паметта му е като онази му работа - възкъсичка.
  • 3 777

    11 0 Отговор
    Като пращаше въоръжени отряди в Сирия не им викаше терористи ,а борци за права.
    Сега седнал да реве.......
  • 4 999

    11 1 Отговор
    Само 9 те милиарда помощ за бежанците от Европа са му предостатъчни от Америка получава non stop помощи и оръжие. Може би му се иска някой друг да му свърши работата, а те само да развяват феса.
  • 5 пак пита

    13 1 Отговор
    Последно воювате или търгувате с ИДИЛ, че не разбрах ?!?!?
  • 6 realno

    1 4 Отговор
    prostı ste prostı sı ostanahte
  • 7 ааааааааа

    7 1 Отговор
    онзи отгоре забавя но не забравя какво сте правили 500 години.
  • 8 realno

    1 8 Отговор
    Стара е тази песен за 500 те години измислете нова песен на нов глас
  • 9 bauman

    2 1 Отговор
    Няма лъжа,човека казва самата истина,но времето ще покаже....
  • 10 Скотю Скотев

    8 3 Отговор
    Ми оплачи се на Путин бе фес - да ти тегли една пу... май.... задето стреля по техните самолети дето нищо не ти правиха!
  • 11 realno

    2 7 Отговор
    Самолета да не беше случайно военен и да е бонбирал тюркмените в Сирия ида е навлязал в Турция я питай твоя Путин
  • 12 Методи Методиев

    5 1 Отговор
    Плачи, Ердо, плачи, че ЕС няма да видиш....
    Плачи, Ердо плачи, защото Путин забавя, но не забрава предателствата и бъзиците с Русия.
    Сигурно днес си гледал военния парад от Москва!
  • 13 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    5 2 Отговор
    Какъв ЕС сънуват тези чалми Какво общо имат те с европейците? Нали онзи ден се блещи, на Европа да си върви по пътя, а туркиетата щели да си вървят по своя. А ми да си заминават никой не е заревал за тях. Целия свят знае, че подкрепят ислямските терористи само той се прави на две и половина и отрича и си мисли, че като отрича и някой ще му повярва. Те хората ги гледат от горе със сателити и всичко знаят само този си мисли, че може да лъже и хората ще му вярват. Да ама не.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Carfen

    4 2 Отговор
    Пътят на Ердоган е към Анадола. Нали се еманципира от САЩ, свали руски самолет, държа се като Най-големия на среща с израелския премиер, партньорството му с ЕС си беше чисто изнудване и накрая ни тегли една майна. Сега реве, че го обстрелват с оръжието, което даде на ИД срещу петрол на половин цена. Сега да си сърба попарата
  • 16 НОСТРАДАМУС

    4 2 Отговор
    Кюрдите скоро ще си имат държава, а туркиетата ще загубят значителна част от територията си. А Истамбул скоро ще стане отново Константинопол, какъвто всъщност винаги си е бил. туркиетата ще бъдат натикани в малкото останала им земя в анадола, а България ще граничи само с Гърция. КАЗАХ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ.

    Коментиран от #18

  • 17 Монго

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "TC PACHA":

    Хади булгарджа'я конушаръз. Нарочно го пиша на кирилица ще го и преведа и да видя дали ще ме изтрият-нека да говорим на български.
    П.П. Много ми са интересни модераторите, някой пише на английски-поста остава, пиша на друг език-изтриват. Четох правилата и никаде нямаше списък с позволемите езици. Ох добре,че не пиша на руски, Деса щеше да получи ортикария...
  • 18 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "НОСТРАДАМУС":

    Кюрдите няма да имат държава, някаква форма на автоноюия да. Но няма кой да им позволи държава...

    Коментиран от #19

  • 19 НОСТРАДАМУС

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Монго":

    В грешка си Кюрдите ще имат държава и ще бъде на своите земи заграбени от туркиетата, а последните ще загубят значителна част от тази територия. Това ще стане с активното съдействие на РУСИЯ и с неохота от страна ФАЩ. Последните нямат избор и въпреки васалното положение на туркиетата към тях няма да могат да им помогнат. Това вече е договорено между големите и от туркието нищо не зависи. За това и онзи неоосманист е толкова нервен. КАЗАХ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ.

    Коментиран от #22, #23

  • 20 tost

    2 2 Отговор
    Боже, Боже..........
    „Крадеца вика : Дръжте крадеца“
  • 21 tost

    2 2 Отговор
    Членка на НАТО е атакувана,а НАТО нищо не прави.Май „Чичо Сам“ финансира Ислямска държава ;)
  • 22 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "НОСТРАДАМУС":

    Нямам нищо против кюрдите, дори напротив. Знаеш.ли кое име се среща при тях-Бойко. Т.н. Саладин (на арабски името му звучи по-различно) е кюрд. По време на Османската империя кюрдите заемат постепенно територии на арменския етнос-все пак са били мюсюлмани. Е, сега ще ги връщат ли? Това само за пример на сложността на проблема. Просто Великите сили няма.да позволят държава, независимо какво казваш. Нищо лично,просто логично...
  • 23 Carfen

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "НОСТРАДАМУС":

    Кюрдска държава ще има и то с благословията на САЩ, Русия и Израел. Американците отдавна инвестират в кюрдите и със сигурност вече ги устройват повече от еманципирания Ердоган. Ще минат 2-3 до 5 години, докато се появи Кюрдистан на политическата карта, а дотогава ще им автономни области, федеративни части и каквото е политкоректно в различните държави, където живеят кюрди.
  • 24 Батката

    3 0 Отговор
    Прав е султан Ердоган, най-трудно е да се бориш със себе си!
  • 25 международната общност

    0 0 Отговор
    Много неприятна статия за Деси, Дошо и катърите - Да си плюят на Господарите или по роднините...
  • 26 ха ха ха

    0 1 Отговор
    Ами то ако е вярно, значи преди Ердоган сме наред ние, защото преди него ние прецакахме Путина с първо с топла бира, а после с "Южен поток", "Бургас - Александрополис", поръчката за поддръжката на изтребителите, да не забравим Белен, където разкарахме руските събратя, а на тяхно място поканихме уест някакви си от хамерика. Ами бате, знаеш ли, че докато пиша направо ми се насълзиха очите, като се сетих, че Путин забавя, но не забравя .... :-(, сега не мога да взема решение да съжалявам ли Ердогана или да му съчувствам. Вие си направете извода, защото както е било досега в историята все ще се намери някой който да застане зад Турция, ама нас като ни нямат за нищо, кой ще застане след нас ??????
  • 27 polish

    0 0 Отговор
    sabudi li ve4e ot me4tite si male male kurdi mani ot tqh po lo6o ot ciganite
  • 28 leroy

    0 0 Отговор
    koi izraboten islamska durjava eu usa za6to za6toto petrola gas ima mng primeri kato za tezi durjavi afganistan irak libia taka velikite sa veliki kato si e tursiq teroristi sa teroristi nqma lo6o ili dobro teroristi dnes za tqh utre za nas nqma spor
  • 29 Ильо войвода

    1 0 Отговор
    Когато преди няколко години Ердоган размахваше пръст на Нетаняху, разбрах, че е пътник.
    Не може да скачаш на тези които са създали само преди 92 години изкуствената ти държава!

  • 30 georgi

    0 0 Отговор
    Ердоганчо, защо лъжеш, няма наивници за това което ти създаде ИД, сега да плачеш от него и да ти вярват. Време е да си ходиш, това е, кой каквото си е дробил ит.н. Турция не е това което беше, ти я разби - туризъм, икономика, международни икономически отношение, свобода на словото и мн. др. Едва ли има по слаб ръководител от теб - джихадиста.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: