14 Май, 2016 21:20 1 930 21

НАТО иска военен Шенген в Европа

  • нато-
  • военен-
  • шенген

Това бе обявено от Бен Ходжис

Страните от НАТО в Европа имат нужда от създаването на един вид „военен Шенген“. Това бе заявено от командира на американските сухопътни войски в Европа Бен Ходжис, цитиран от ТАСС.

„Мисля, че имаме нужда от нещо, което може да се нарече военен Шенген. В момента ни е нужда седмица за получаване на разрешение за прехвърляне на войски от Германия в Полша. Две седмици са нужни за получаване на разрешение за прехвърляне на войски пред Чехия“, заяви Ходжи по време на конференция в Талин. 

Латвийският външен министър Линус Линкявичус веднага реагира и заяви, че подобно решение трябва да се вземе в най-кратки срокове.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМ БАМ

    2 2 Отговор
    АХАААА ИСКАТЕ ДА ГАЗИТЕ НАВСЯКЪДЕ КОГАТО И КЪДЕТО СИ ПОИСКАТЕ..??!;;
  • 2 onq s konq

    2 1 Отговор
    България е член на НАТО и е съпричастна към всички решения,взети от Съюза.След като говориш в "трето лице" за случващото се,ЯВНО НЕ СИ БЪЛГАРИН.Бих те попитал от коя държава пишеш,но преди това е добре да кажеш В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ?Между другото-м....та й на датата-ЗНАЕШ ЛИ В МОМЕНТА КОЙ ВЕК СМЕ?

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Вирус

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    САЩ са сърцето на НАТО. Великобритания е душата на НАТО. Германия е мускулите на НАТО. България е член на НАТО.
  • 4 някой

    2 2 Отговор
    Краварите искат да ходят си искат без да питат това им е зора.
  • 5 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Същество неуко, България все още се води суверенна държава и независимо какви договори са подписали различни продажници Конституцията на Република България трябва да се спазва и то без гаврите нанесени им от различни парламентаристи които се поставят над нея.

    Като ти харесва да слугуваш на кравари хващай самолета и беж на бригада да миеш санитарни възли.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Хаха!!!Същество уко,тия "слова" що не ги написа по време на соца,когато БГ беше член на Варшавския договор?...и колко "неуки" щяха да ти бъдат благодарни да ги пратиш на бригада в САЩ!...Остава да ми кажеш че не си го направил,щото тогава е нямало интернет?!Или щото е имало "страхови причини"...Голямата ти грешка е,че си мислиш че слугувам на краварите,а аз просто харесвам ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ПОДРЕДБА НА ЖИВОТ и никога няма да слугувам на други,докато НА МЕН МИ СЛУГУВАТ ТАКИВА КАТО ТЕБ:)

    Коментиран от #8

  • 7 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Елементарно човече, мулето, катъра и на къра. И да си носиш буквара, ако нещо незнаеш ще питаш пасящите...

    Коментиран от #9

  • 8 удо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Браво,скри му топката на червения безродник и безверник.
  • 9 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    Еееей...Бонго-Монго!Не каталяса ли да пишеш с ДЕСЕТКИ НИКОВЕ,но...все едни и същи глупости от типа "с катъра на къра"...Аре няма ти ги изброявам,но ще ти напомня поговорката:"ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ,ПОГЛЕДНАЛ СЕ-ПАК В ТИЯ"!Спецификата в твоя случай обаче е,че ти не си дори "Илия",а натурален "кювлия":)

    Коментиран от #11, #13

  • 10 знайко

    2 2 Отговор
    Искам да напомня на другарите русофили за 1968 година.Може би повечето от тях тогава не са били родени,но техните любимци-руснаците,решиха с танкове на отидат до Чехия,Нищо,че Чехия беше суверенна държава,тя просто беше във Варшавския договор и нямаше мнение.

    Коментиран от #12

  • 11 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ника е един, досега нямаше име. И Деска ми викаше анонимен, не че и сега не съм такъв, ама да и имам акъла. Виж ти си друга работа, спря си нещо съкратения ник-o&k, защо Кобилкин? Нещо забрави как в една тема за автомобили написа пост от единия ник, после с другия се похвали сам. Нали зпаеш кои си водят диалог сами със със себе си? И да научиш знамето ни, да не го бъркаш с унгарското, нали?

    Коментиран от #15

  • 12 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "знайко":

    И днес Чехия е една от най развитите европейски държави.

    Я кажи какво се случи със държави като Хаити, Либия, Ирак, Афганистан, Сомалия където през различно време се разходиха краварите. Прави разлика кой е направил добро и кой е разрушил живота на хората.

    Минат не минат два три реда и хоп нпо-тата ще изръсят клишета от преди половин век и то черна пропаганда.

    Коментиран от #14

  • 13 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Тагъдък Тагъдътков, "кювлия" ще наричаш някои твои анатомични особенности, когато не ги бъде да осъществяват функциите си. Махленския речник няма да ти повиши IQ. Думата има турски произход-кьой ще рече село, кьойлю е селянин. И така махленските примати от твоя край решили да се направят на интелигентни инвалиди и примитивния им мозък родил думата кювлия.
  • 14 удо

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Другарю, Вие да не живеете с представата ,че сте гражданин на ссср/бай тошо не можа да ни уреди/,или с представата ,че благодарение на смазването на "Пражката пролет" от ссср Чехия е една от най-развитите европейски държави?
  • 15 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Монго":

    Козох ти веднъж,ще ти го повторя:Понеже си имам двойник-почитател който започна да пише с моя ник/за което нямам нищо против/,за да ни различават такива като тебе и да отправят питанията си към точния човек,реших да ползвам СХОДЕН НИК!И ако в някаква статия аз съм написал нещо с единия от двата ника ,а той ме е похвалил с другия,не значи че сам си пиша и си отговарям!:)Бонго,Бонго...Знам че по света има много мъка,но ТРЕТИ ПЪТ НЯМА ТИ ГО ОБЯСНЯВАМ ТОВА,щото и аз имам нерви!

    Коментиран от #18

  • 16 Монго

    1 2 Отговор
    Влизаш в обяснителен режим, както БМВ-то ти в сервизен...
  • 17 onq s konq

    2 2 Отговор
    Ха!БМВ-то ми посмъртно няма как да влезе в сервизен режим с тоя 6-цилиндров 204-коньов двигател,който е едно от бижутерските произведения на немската технология.А за да добиеш реална представа за нещата ще кажа,че в мотора освен бутала се е позиционирал и цвета на РАЙХА-там са Гьоринг,Гьобелс,,цялото Гестапо и ...всичко това ПОД ЛИЧНОТО РЪКОВОДСТВО НА ХИТЛЕР!И когато стигна 200 и всички джигити станат малки точици в огледалото за задно виждане,тогава Хитлер се разкрещява с уникалния си глас "ШНЕЛЕР,ШНЕЛЕР..."!Какво става нататък ли-ами стрелката тръгва уверено нагоре и започваме една истинска кушия сами със себеси!Мдааа...:)

    Коментиран от #19

  • 18 tost

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    ХА ха ха трола с коня страда от раздвоение на личноста :
    „„„„„„ Понеже си имам двойник-почитател който започна да пише с моя ник....... ““““““““““
    Вече на шизофранията тъй ли му викат - двойник-почитател
  • 19 Годзила

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Такива като теб ги заколвам само с един удар на меча.Тромава немска щайга с първобитен двигател и още по първобитно купе от времето на фюрера.От тогава са им технологиите на баварските смешници.Кола за недорасляци и чалгаджии, с удоволствие им се подигравам на пътя,като ги изпреварвам бавничко за да видят какво ги задминава.Другият ми кеф е като настигна такъв смешник по завои....Няма такава радост,започва едно настъпване докато почнат да излизат в тревата да пасат дебелите швабски катъри.
    Добре че има такива смешници с баварски бараки,че ще е много скучно.Няма по хубава гледка от жално гледащ фен на БМВ с приятелката си докато го изпреварваш.
    Сигурно и Хитлер така е гледал като са му казали че руснаците са в Берлин.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Годзила":

    Да ама Кобилкин миналата година си купи хххарбалет. Знаете ли що карпузи е разцепил из бустана, и докато ги цепи с другата ръка сменя сегментите на нафтовата си печка, и то два пъти. Така ли беше Кобилкин
  • 21 Авера

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Годзила":

    Та каква казваш е твоята тоалетна, че не разбрах ?
    Нов съм тук, и нямам честа да познавам незнайния ти убийствен автомобил !
Новини по държави: