Last news in Fakti

22 Май, 2016 10:44 1 717 3

Генерал Вотел на тайна мисия в Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • мисия-
  • джоузеф вотел-
  • тайна-
  • генерал-
  • ислямска държава

Целта на визитата е била да се проследи създаването на групи от арабски и кюрдски бойци, които да се сражават с Ислямска държава

Генерал Вотел на тайна мисия в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Главнокомандващият армията на САЩ генерал Джоузеф Вотел е бил на тайно посещение в Сирия, съобщава „Асошиейтед прес“. 

Целта на визитата е била да се проследи създаването на групи от арабски и кюрдски бойци, които да се сражават с Ислямска държава. Генералът се е срещнал в една от базите на САЩ с американски инструктори, които обучават въоръжената опозиция. 

Освен това той е провел преговори с кюрдското опълчение и сирийската опозиция и е обсъдил с тях подготовката за настъпление към Рака, неофициалната столица на Ислямска държава. За това съобщи в Twitter специалният представител на президента на САЩ в коалицията срещу Ислямска държава Брет Макгрек. 

Генерал Джоузеф Вотел е прекарал 11 часа в северната част на Сирия и след това се е завърнал в САЩ. Той е най-високопоставеният американски военен, който посещава Сирия от началото на кампанията на САЩ в борбата с Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кой

    2 2 Отговор
    Борят се само срещу православието и Русия като покровител на православните.
    Друго всичко е лицемерна лъжа и грабеж на чужди природни ресурси.
  • 2 Бай хой

    1 2 Отговор
    Много тайна операция. Чрез обратни мисионери се цели объркване на противника който и да е той.

    Турция и с9ащ като коалиционни партньори се сражават против кюрдите като ги обявяват за терористи. Кюрдите и сащ се сражават против идил. Идил и сащ се сражават против "диктатора"Асад.

    Тия сащ много разчекнати ве. И навсякъде постигат безкомпромисни резултати като във Виетнам. Геноцид над местното населени, разрушаване на икономики и накрая загубване на войната.
  • 3 гост

    1 2 Отговор
    Егати тайната мисия, всички са разбрали за нея.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания