Last news in Fakti

26 Май, 2016 08:27 2 241 14

Ядрените сили на САЩ още използват дискети

  • дискети-
  • сащ-
  • ядрени сили-
  • технологии-
  • остарели-
  • пентагон-
  • отбрана

От Пентагона заявиха, че модернизацията вече е в ход

Ядрените сили на САЩ още използват дискети - 1
Снимка: БТА/ AP

Ядрените сили на Съединените американски щати още използват компютърни системи от 70-те години на миналия век и дискети, съобщи Би Би Си, позовавайки се на правителствен доклад.

Според него данъкоплатците харчат по 61 милиарда долара годишно за поддържане остарелите технологии. Тази сума е близо три пъти по-голяма от инвестиция в съвременните технологии.

От Пентагона обявиха, че системите и остарелите дискети са в употреба, защото „работят“. Въпреки това властите са амбицирани да извършват промени и флопи дисковете да бъдат хвърлени в коша до края на 2017 година.

Според доклада дискети се използват за системи на Министерството на отбраната, отговорни за междуконтиненталните балистични ракети и ядрените бомбардировачи.

От Пентагона заявиха, че модернизацията вече е в ход. Интересно е, че финансовото министерство на САЩ все още използва системи с асемблерен език за програмиране, който е бил използван през 50-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 2 Отговор
    Тогава защо се смеете на руснаците, че техниката им е стара?

    Коментиран от #4

  • 2 даммм 7777

    2 2 Отговор
    Все повече се развява този мит-за американските "високи"технологии...Щом атомната им индустрия се ползва от технологии от 70 те..а финансовото им министерство използва още асемблереното програмиране--значи нещата опират чисто и просто до пропаганда за могъществото и технологичното развитие на САЩ.Сори-стоянчо-десо,ама в момента изгоря още една опорна точка на НПОто ти....
  • 3 ехх стоянчо десо

    3 2 Отговор
    "ТО" дръж се-без инфаркти и истерии...че ще ни е скучно без теб в форума..
  • 4 Сотир

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Отдавна,всеки интерсуващ се човек по темата-въоражение,знае че Русия превъзхожда САЩ в много от дейностите във въоражението.Дори мобилните стратегически ракети-са с години пред американските.А точно тези оръжия са париета на мира в нашият свят.Само в ядреното въоражаване и в така наречената"ядрена триада"(които я имат САМО Русия и САЩ) руснаците са доста напред.Ядрената триада е-земя,въздух,вода....НО...руснаците зъздадоха технологии,които им дават възможност да доставят на околоземна орбита бойни ракети-които постоянно да са над територията на САЩ...Вече има 8 ракети,които са на бойно дежурство в орбитата.А проектът е за 146 бойни ядрени глави....И точно това спира и двете страни от агрнсивни мащабни военни действия--това подържа мира на днешно време.Това че НАТО строи щитове и локализира армии и бази в И.Европа е само прах в очите на обикновенните хора----мирът на планетата съществува САМО заради тази ЯДРЕНА ТРИАДА...
  • 5 Русенски бек

    1 1 Отговор
    Ще трябва много тракане по клавиатурата и изсмукване от пръстите по темата "военното превъзходството на Русия над НАТО".

    Коментиран от #6, #7

  • 6 пущиняк

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Русенски бек":

    Това го кажи на Би Би Си-авторите на статията--айде почвай да си набиваш +
  • 7 идио ти

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Русенски бек":

    Технологии от 70-те бееееее селски бек--и то в стратегическото им ядрено въоражение--ти схващаш ли какъв ужас е това???
  • 8 kcaniba

    0 2 Отговор
    хА ХА хА
  • 9 Бл Благов

    2 1 Отговор
    По бих ви повярвал ако беше 1 април! Стига сте писали/преписвали/ глупости!САЩ и Русия са страните ,които най-бързо влагат научните постижения ! А медиите нека си пишат глупостите!
  • 10 Краси

    1 1 Отговор
    Първи, и основен принцип, при досег с важни системи: ако работи, не пипай!

    Какво му е пък асемблера? Драйверите за всичката периферия да не би да се пишат на jQuery например?

    Отделен въпрос е, че сигурно за 99% от населението на Земята, висока технология е да си обновиш статуса през мобилния телефон, а това се просто мигащи и мяукащи "пошибалки" за безмозъчния плебс.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 е а де

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Краси":

    Проблема е никакъв-въпроса е,че пада митът за свръх-технологиите на САЩ.И понеже досега плюеха рашъните че са изостанали в технологиите-сега се видя че и САЩ не са "свръх"....Това е цялата галимера тук-нищо друго
  • 12 Джон

    0 2 Отговор
    ако не верваш, погледай:
    https://www.youtube.com/watch?v=1Y1ya-yF35g
  • 13 Оливър

    2 2 Отговор
    САЩ са мисля единствената страна, която е (из)пускала ядрена бомба в/у ... себе си!
    На 24-ти Януари 1961, от бомардировач (B-52 Stratofortress) при инцидент със самолета са изпаднали 2 ядрени бомби (Mark 39) в Северна Каролина едната от които без малко да гръмне (5 от 6-те й механизма за активиране са се ... активирали)!
  • 14 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Краси":

    Много си прав, по-стария плебс предпочита да дойде до теб и да ти промени профила в буквалния смисъл, след което се налага актуализране на аватара и ника ги...