Last news in Fakti

26 Май, 2016 17:29 1 373 0

Нова бежанска драма в Средиземно море

  • средиземно море-
  • бежанци-
  • либия

Десетки бедстващи бежанци край Либия

Нова бежанска драма в Средиземно море - 1
Снимка: БТА/AP

Десетки имигранти може да са загинали, след като лодка се преобърна в Средиземно море край бреговете на Либия, съобщи Би Би Си.

Спасителни екипи на ЕС са спасили 77 души от морето. Има опасения обаче, че поне 30 са загинали.

В спасителните екипи са участвали кораби от представителството на ЕС и съдове на италианската брегова охрана. Сигнал за инцидента е бил подаден от разузнавателен самолет на Люксембург, който патрулирал в региона.

През вчерашния ден италианската брегова охрана спаси над 500 души от друга преобърнала се лодка.

„Очакваме броят на мъртвите да варира между 20 и 30 души“, заяви говорителят на операция „София“ на ЕС – капитан Антонелио Сонино. Испанска фрегата е стигнала първа до инцидента и е осигурила спасителни жилетки и пояси.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: