5 Юни, 2016 21:09 10 639 13

Австрия предлага да пращаме бежанците на острови

  • австрия-
  • бежанците-
  • острови

Външният министър на Австрия Себастиан Курц предложи ЕС да приеме политиката за бежанците на Австриалия

Австрия предлага да пращаме бежанците на острови - 1
Снимка: БТА/AP

Външният министър на Австрия Себастиан Курц предложи ЕС да приеме политиката за бежанците на Австралия, съобщи „Дойче Веле“.

Бежанците, които достигат Австралия, най-често биват засичани от австралийския флот и превозвани до отдалечени острови, където са разположени бежански лагери. Там те са държани за неопределено време, докато възможностите за отпускане на убежище се разглеждат.

Според Курц спасяването на имигранти в Средиземно море, не би трябвало да представлява директен билет за тях към Европа. Курц признава, че австралийският модел не е изцяло приложим в Европа, но принципите му могат да бъдат използвани от ЕС.

Австрийският министър смята, че някой, който вече е на остров Лесбос, например и има малки шансове да получи убежище, е по-вероятно да се прибере у дома  Според него ЕС трябва ясно да постанови, че всеки, който се опитва да влезе в Европа нелегално, трябва да изгуби правото си на убежище

Курц добави, че подобна система е била използвана и от САЩ.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    1 0 Отговор
    В Австриалия може, в Австралия също може, но тук има амнайсе организации, които ще набедят ЕС, че създава концлагери. Всъщност след като австрийците го предлагат, какво мислят да направят по въпроса? Австрия море няма, значи камъните ще са в чуждата градина. Горките гърци....
  • 2 Европеец

    2 3 Отговор
    Острови много всички чалми там и да чакат докато ги върнат в Пакистан и Афганистан. А че Сорос ще плаща на разни гейзери да викат че искат бежанци е ясно за това му плаща ЦРУ.Важното е никой да не го слуша.
  • 3 Идил

    0 1 Отговор
    Какви острови направо да ги потопяват в морето иначе няма спасение от тази безумна паплач
  • 4 правото си на убежище

    2 2 Отговор
    Що бе? Да не им свършиха букетите и плюшените мечета на €врог€йците, дето ги показваха 24/7 заедно със сълзите на платените U$ НПО-та ??!! "Моята страна е твоя страна" Я ДА СИ СПОМНИМ ПЛАКАТИТЕ ПО ГАРИТЕ!!! Не са виновни бежанците, че ходят там където им дават годишната заплата като месечна издръжка, а са виновни U$ подлогите в €$ и жидомасонските рептили от Албиона!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 nemoje taka

    1 1 Отговор
    ...ЕС да приеме политиката за бежанците на Австриалия
    ТРЯБВА РЕДАКТОР
    ТОВА МОМЧЕ СЕ ИЗЛАГА ВСЕКИДНЕВНО СЪС СМЕШКИТЕ СИ
  • 7 Манчо

    1 0 Отговор
    Moже ли толкова неграмотно да е написана Австралия ????
  • 8 Тошибиян

    0 1 Отговор
    Придлагам сите бежанци да се опишат по медицински показатели и да се ползват за донори на органи които не иска да се прибира в талибания при алахата тук работа и място няма за тях и без изключение деца старци жени и така насетне

    Коментиран от #11

  • 9 Йори

    0 1 Отговор
    Чудесна идея. Предлагам остров Великобритания да е първия населен с бежанци.
  • 10 Грую

    0 0 Отговор
    Не се бъзикайте с хората! Нещата се завъртат и може би няма да е далече времето, когато ние ще вземем да бягаме поголовно. Ами то вече е факт за 27 години 2 милиона българи на гурбет и повечето от тях завинаги. Според мен ставаме за плашило. Ако Ввропеския съюз вземе решение всички бежанци преминали границата да бъдат пращани в България за 5 години и ако устискат според вида, в който ги намерят след тези пет години да ги разпределя: !. най-добре изгледащите и в добро психическо здраве от оцелелите във Великобритания, Германия, Дания и скандинавските страни, а другите пак според видът им в по-долната категория. Тези дето съвсем са издухали, но все пак оцелели може да останат и в България. така няма да се промени и кой знае колко реалната обстановка в целия Европейски съюз. .

    Коментиран от #12

  • 11 Без предразсъдъци

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тошибиян":

    Не си прав. Аз веднага бих взел 2-ма - 3-ма да вършат черна работа срещу 1 чорбица и 1 къшей хляб на ден. Ако в продължение на 6 месеца не се издънят и са образцови, ще им плащам 1 МРЗ. А ако в продължение на още 1 год. покажат прилежни резултати, ще им я удвоя.
  • 12 ГОСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Грую":

    Грую да не са бърка, че eвроГейския съюз може да "реши" нещо за България, което българите не искат и не допускат. Много бързо може да спрем членството си и да станем пак държава.
  • 13 ив ди

    0 0 Отговор
    Те не идват за МРЗ:) идват да им се слугува , не разбрахте ли :)
Новини по държави: