Last news in Fakti

6 Юни, 2016 12:58 1 383 0

В Казахстан текат арести

  • актобе-
  • казахстан-
  • терор-
  • нападение
В Казахстан текат арести - 1
Снимка: vk.com/aktobe_people

Силите за сигурност на Казахстан са предотвратили опит за дестабилизиране на обстановката в страната и да се създаде алтернативно правителство. Това е съобщил на пресконференция Руслан Карасев, представител на Комитета за национална сигурност, цитиран от „Новости Казахстан“.

Арестувани са привърженици на бизнесмена Тохтар Тулешов, който беше вкаран в затвора преди шест месеца. Карасаев е заявил, че сред арестуваните са първият заместник на главния прокурор, бивш член на Конституционния съд, генерал от силите за сигурност, полковник от полицията, командир на военна част.

Факти.бг припоня, че в неделя в град Актобе бе обявен режим на антитерористична операция. Там е преустановена е работата на обществения транспорт и публичните места.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА