Last news in Fakti

10 Юни, 2016 10:28 1 591 0

В Казахстан тече операция по задържане на терористи

  • актобе-
  • казахстан-
  • терористи

Терористите са отхвърлили предложението на властите да се предадат и дори са открили огън

В Казахстан тече операция по задържане на терористи - 1

Специалните служби на Казахстан провеждат операция по задържането на лица, които са замесени в терористичното нападение в Актобе, съобщава Интерфакс.

Това става ясно от официалното съобщение на Комитета за национална сигурност на Казахстан.

Антитерористичният център на Казахстан съобщава, че на 10 юни в Актюбинския областен оперативен щаб за борба с тероризма се провежда операция по задържането на лица, които са замесени в терористичните актове в гр. Актобе, съобщават от силовата структура.

Терористите са отхвърлили предложението на властите да се предадат и дори са открили огън. В момента продължава операцията на полицията и специалните сили. РБК съобщава за поне петима убити терористи.

Властите уточняват, че при провеждането на действията за задържането на терористите са били взети всички мерки за гарантиране на сигурността на мирното население. РИА Новости пише за евакуация на мирни жители от районите, където се водят престрелки. 

Антитерористичната операция в Актобе е започнала в 4,45 часа (местно време) и продължава до момента. Забелязва се засилено полицейско присъствие в града.

Само преди дни президентът Нурсултан Назарбаев заяви, че зад нападенията в Актобе стоят привърженици на радикални псевдорелигиозни течения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА