Last news in Fakti

10 Юни, 2016 07:45 1 161 0

7 неща, които германските политици трябва да кажат на британците

  • британците-
  • великобритания-
  • ес-
  • германски политици-
  • brexit-
  • европа-
  • лорд стивън грийн

Как да убедим британците да останат в ЕС

7 неща, които германските политици трябва да кажат на британците - 1

След две седмици, британците ще гласуват на референдум, който ще определи дали страната им ще остане част от ЕС или ще се отдели. Ако Великобритания напусне евросъюза, това ще бъде най-радикалната промяна в Европа след падането на Берлинската стена.

67-годишният лорд Стивън Грийн, член на Камарата на лордовете в британския парламент,  дава своите съвети на германските политици, които са против т.нар. Brexit и искат да участват в дебата.

Германският в. "Билд" описва 7 неща, които германските политици трябва да кажат на британците:

1. Моля, не напускайте. Ние ви искаме, ние се нуждаем от вас.

2. Знаем, че не искате Съединени европейски щати. Нито пък ние. Ние знаем, че никога няма да се присъедините към Еврозоната: нямаме нищо против. Ние знаем, че никога няма да се присъедините към Шенген: и за това нямаме нищо против (в действителност ние по-скоро завиждаме, че сте остров). Но ние все още искаме да останете в ЕС.

3. За едно нещо, вие внасяте глътка свеж въздух. Ние обичаме начина, по който мислите за света - практически, гъвкаво, отвъд обозримото. Нуждаем се от вас, за да спрете ЕС да бъде толкова фокусиран върху собствените си вътрешни проблеми. Имаме нужда от вас, за да водите битката за повече реформи в ЕС - от които, както всеки знае, отчаяно се нуждаем.

4. Знаем, че се гордеете с вашите традиции - вашата адаптивна конституция, зачитането на монархията, вашият траен парламент, вашата история като велика нация на световната сцена. Имате почти мистична представа за собствения си суверенитет. Но нищо от това не ви спира да работите по задачата да движите Европа напред.

5. Това е от решаващо значение, тъй като не сме забравили - нито пък вие - каква беше старата Европа. Изминахме дълъг път и изобщо не искаме да се връщаме назад. И все пак сега има толкова много напрежение и деформации в ЕС. Ние наистина сме притеснени относно това, което ще се случи, ако си тръгнете. Кой знае дали ЕС може дори да оцелее след този трус?

6. Честно казано, много хора смятат, че всички пътища водят към Берлин в днешно време. Ние знаем, че на французите не ми харесва, знаем, че и на поляците не ми харесва и със сигурност знаем, че на гърците също не им харесва. Въпросът е, че и на нас не ни харесва. Ние, както и те, се нуждаем от вас, за да внесете баланс.

7. Така че британците имат изключително важна роля в ЕС. Ние не ви молим да се влюбвате в ЕС: ние знаем, че винаги мислите от гледна точка на собствените си национални интереси. Но това е от жизненоважен национален интерес. Моля, не забравяйте уроците на историята - особено тези от миналия век.

Вие не можете да се отделите от Европа. Моля ви останете!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: