Last news in Fakti

10 Юни, 2016 14:08 982 0

Волфганг Шойбле: Ще бъде чудо да няма последици след Brexit

  • волфганг шойбле-
  • последици-
  • brexit

Британският пример може да повлече крак и други страни да напуснат ЕС

Германският финансов министър Волфганг Шойбле предупреди Великобритания за тежките икономически последици в случай на Brexit. “Ще бъде чудо да няма последици ако Великобритания излезе“, казва Шойбле за германското списание „Шпигел“.

Освен това ще има негативни последици за стараните-членки. „Аз и моите колеги от еврозоната ще направим всичко възможно да ограничим тези последици. Ние се готвим за различни сценарии, за да предотвратим опасностите“, казва Шойбле. За него е възможно британският пример да повлече крак и други страни да напуснат ЕС. „Това не трябва да се изключва.

Как например ще реагира Холандия, която традиционно много силно е обвързана с Великобритания“, се пита германският финансов министър. Той изключва вариант, в който след излизане от ЕС Великобритания да се ползва от предимствата на вътрешния пазар какъвто е случаят с Норвегия или Швейцария. Един Brexit е решение срещу вътрешния вътрешния пазар. "In is in, out is out"(вътре е вътре, вън е вън), казва Шойбле. Според германският финансов министър при евентуално излизане на Великобритания няма да е възможно задълбочаване (б.ред. на интеграцията) на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: