Last news in Fakti

10 Юни, 2016 15:09 3 216 13

Русия цака САЩ с балистично оръжие

  • русия-
  • балистично оръжие-
  • сащ

Вашингтон обвинява Москва, че нарушава споразумението за съкращаване на стратегическото въоръжение

Русия нарушава нормите на Пражкия договор от 2010 г. за съкращение на стратегическото въоръжение. Това пише Washington Free Beacon , позовавайки се на становище от официалните длъжностни лица в Пентагона. Становищата са основани на заключенията на американски военни инспектори, които работят в Русия.

Обвиненията са свързани с неадекватна, според американската страна, процедура по унищожение на ракетни комплекси РТ-2ПМ „Тополь“. Според инспекторите редица критични хардуерни елементи не са били нарязани, както се изисква от споразумението.

В допълнение не са били предоставени доказателства за действително унищожение на ракетите. Инспектирани са видели само ракетните пускови установки.

Американски източници заявяват, че в момента процедурата по наблюдението на разрушаването на оръжието е по-либерализирана. Самите инспектори нямат право наблюдават процедурата, но трябва да получат сертификат за унищожението.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 2 Отговор
    АЙ са памперси на мегдана!!
    на майдана също може)))))
  • 2 жжжж

    3 0 Отговор
    Тия що не си теглят по един атом и да мирясат . Само постановки правят за пред света , та те работят заедно от 1945, разделиха си света след загубата на Хитлер .

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    3 3 Отговор
    Не знам кой е вкарал в тиквите на русофилите просташкия израз за некви памперси,но ще им напомня,че НЕ МОЖЕ ЕДНА БИВША СУПЕРСИЛА НАРЕЧЕНА СССР И ПРИЛЕЖАЩИТЕ Й ДЪРЖАВИ ОТ ИЗТОЧНИЯ БЛОК С ВПРЕГНАТИ ИКОНОМИКИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА Й да се смали но някаква си Русия и да се опитва да "съперничи" на ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ПАКТ,ВКЛЮЧВАЩ предостатъчен брой държави и като стратегическа територия,и като въоръжение!

    Коментиран от #6, #7, #8, #10, #11

  • 4 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "жжжж":

    Постановките ги правят ГМО-краварите чрез гъзолижещите си медии, руснаците не мрънкат за нищо!

    А в случая се казва "Кьорав карти не играе" - краварите са в пълното си право да се оплачат на Арменския Митрополит в Северна Америка!
  • 5 утрепа коня

    3 2 Отговор
    Княря, знаеш ли защо се включи Великобритания във ВСВ? Не ти плащат за това?
    Прочети какво се се случило с всички споразумения за съкращения на разните видове оръжия. Твоите приятели колко от договорките на е са спазили? Не знаеш?

    Тук се пише само за русофили и русофоби, а българофили има ли?
    Само национални предатели като княро-краваря. Ти на американците адвокат ли ще им ставаш, те и без теб ни бутат надолу с финансираната от тях управляваща ни партия.
    Твоите хора унищожиха последния истински български министър председател. За мое голямо съжаление се оказва Жан Виденов. Никога не съм го харесвал, но това са фактите. Останалите след него за нечии марионетки. Отвори wikileaks за справка.
    Да наистина в България има кофти човешки материал, тъпаци като тебе лижат задниците на чужденците, кото освен да ви теглят накрая една патка друго по-хубаво няма да направят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Като са толкова силни тези Евроатлантически дърважи и като са толкова напред с въоръжението и стратегията,защо натискат руснаците да си режат ракетите?Я да чуем какво ще изходиш по въпроса???
  • 8 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Тъгадък Тагадътков, смалената някаква си Русия е...най-голямата държава на света. А ти мечтаеш за дивите степи и сочната трева. "Да, ама не" ще си хрупаш тука на ГМО царевица и ще слушкаш какво ти казват батковците. Щото ти е малко акъла. И с фуния не става...
  • 9 дядоЯго

    1 2 Отговор
    ..всички били срещу русия-ха ! все едно всички да карат в насрещното .
  • 10 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Моженето не е до питане, определено!
  • 11 ЧЕСТНО

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ПАМПЕРСИТЕ И МНОГО ДРУГИ ЗАКАЧКИ СА БОНУС ОТ МЕН КОЙТО НЕЕДНОКРАНО СЪМ ЗАБЕЛЯЗАЛ ДА ПОЛЗВАШ И ТИ.СУХОТА КУХОТА БЕЗИДЕЙНОСТ ПРАВОЛИНЕЙНОСТ СА ЗАПАЗЕНАТА ТИ МАРКА
  • 12 tost

    1 2 Отговор
    Dо конника без глава :„Денги нет,бомби есть“
    Ако си пасъл по малко коня в маковите полета,може би ще разбереш за ко става въпрос. :))))))))
  • 13 Шляхтиц

    0 1 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило. Не може американски ОТБРАНИТЕЛНИ системи да се инсталират в Полша и Румъния и Русия да не вземе съответни мерки.