Last news in Fakti

11 Юни, 2016 12:08 2 155 10

Американците искат да произвеждат калашници

  • сащ-
  • русия-
  • оръжия-
  • калашници-
  • производство-
  • компании-
  • драгунов

На американска земя може да започне и производството на снайпери „Драгунов“

Американците искат да произвеждат калашници - 1
Снимка: БТА/ AP

Американското командване за специални операции, което отговаря за някои от най-елитните части в чужбина, проучва възможността американски фирми да произвеждат руски оръжия, съобщи „Вашингтон поуст“.

Американците търсят оръжеен производител, който може да прави „нестандартни оръжия“ като класическия АК-47.

Изданието посочва, че терминът „нестандартен“ е използван за оръжия, които не са често използвани от силите на САЩ и НАТО.

В разпокъсвани от войни страни като Афганистан, Ирак и Сирия, калашникът е предпочитан от местните сили за сигурност и бунтовниците. Сравнен с М-4, АК-47 е по-издръжлив и използва муниции, които са по-лесни за намиране.

US командването търси компании, които имат интерес и възможност да производство на няколко модела емблематични оръжия от съветската ера.

Споменава се и потенциално производство на снайпера „Драгунов“, който влиза в серийно производство през 1964 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 2 Отговор
    Ейй, пак ще нарушаваме ембаргото - без да си платят на руснаците за лиценза, няма да мине номера.
    И освен това причината е доста по-прозаична - не че на спецчастите им трябват толкова много калашници, че чак да искат да са тяхно производство, ами са лакоми кърлежи и им са се досвидяли парите, които плащат, примерно на ВМЗ-то за калашниците дето раздават на терористите по света. Тая бройка вече е голяма и си заслужава да си ги правят те, естествено, на петорни цени щом има далавера.
  • 2 конечно

    2 2 Отговор
    Ще искат ми, цяла Африка, Близък изток и още много знайни и незнайни държавици го използват масово щото е евтин и надежден. И сега искат и те да изкярят някой лев и да отнемат от традиционните пазари на руснаците(и всички други, които го произвеждат законно, включително и ние). Смешници, нещо напоследък не им се чуват хвалбите колко са модерни техните оръжия и как са производител номер едно в света.
  • 3 Goro Lafchi

    2 2 Отговор
    Американската компания Kalashnikov USA започна търговия с произведени в САЩ автомати Калашников, предаде телевизия „Звезда“.
    Вицепрезидентът на компанията разказа, че днес АК-47 в американско изпълнение вече се е появил в някои оръжейни магазини в САЩ.
    Компанията Kalashnikov USA, по-рано носила името Russian Weapon Company, е официален вносител и дистрибутор на концерна. Миналата година дейността й се оказала застрашена заради санкциите срещу Русия. Затова в началото на 2015 г. започнали собствено производство на „Калашници“.
    Днес АК-47 и неговите разновидности са най-разпространеното стрелково оръжие. Според специалисти, всеки пети автомат в света е АК-47 или негово копие. За 65 години от приемането му на въоръжение в СССР, в света са произведени над 100 млн. автомата. „Калашников“ е на въоръжение на армиите на 50 държави
    И това е информация от юли миналата година.
  • 4 УРНГ

    0 2 Отговор
    Да повлече крак и скоро да почнат матрьошки, самовари, гжель и водка...
  • 5 незнайко

    0 2 Отговор
    Някой в някое изказване, беше казал от къде е краден калашника. Нека сега пак да обясни, кой е "първообраза" му ! Ние ще чакаме.
  • 6 ИСТИНАТА Е ЕДНА

    1 2 Отговор
    ВЪРХОВНИ ОРУЖИЯ ИСКАТ МАЙ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ЩОТ ТЯХНИТЕ С КОЛЯНО И СЕ СГЪВАТ НА ДВЕ.ИЗОБЩО НЕЩО СВЯСТНО ИМАТ ЛИ ТИЯ СМЕШНИЦИ АТЛАНТИЦИ .САМО ПОРНО РАЗВРАТ И СВЕТОВНИ КОНСПИРАЦИИ ИМ ДАЙ .ПАЛЯЧОВЦИ И НИЩО ПОВЕЧЕ....
  • 7 kcaniba

    1 2 Отговор
    ми те кат ядат хурката, и ушанките и ватници ще искат да произвеждат!!!!
    ))))))))))))))
  • 8 Сори

    1 2 Отговор
    Да бяха дали половината от военния си бюджет на Руснаците ...да им разработват оръжие ....американците щяха да Бъдат с 20 год .напред в военно въоръжение....а ма като имат излишни пари ......
  • 9 999

    2 2 Отговор
    Не чувам коне и магарета да цвилят.

    Коментиран от #10

  • 10 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Пасе тревичка, като почнат прилепите да му се привиждат, като ангели ще дойде да се изтропа по въпроса.