Last news in Fakti

17 Юни, 2016 19:02 2 079 1

Осъдиха 94-годишен надзирател от Аушвиц

  • надзирател-
  • аушвиц-
  • рейнхолд ханинг

Рейнхолд Ханинг е виновен за съучастничество в убийството на най-малко 170 хил. души

Осъдиха 94-годишен надзирател от Аушвиц - 1
Снимка: БТА/AP

94-годишен бивш надзирател в „Аушвиц“ беше осъден на 5 години затвор, съобщи Би Би Си.

Съдът в германският град Детмолд реши, че Рейнхолд Ханинг е виновен за съучастничество в убийството на най-малко 170 хил. души в лагера на смъртта. Като част от СС той е бил надзирател в „Аушвиц“ между 1942 г. и 1944 г. Той самият призна, че е знаел какво е ставало в лагера, но не е направил нищо, за да го спре.

Присъдата дойде след продължил близо 4 месеца процес в Детмолд. Самият Ханинг вече се извини за действията си на близките на пострадалите в охранявания от него лагер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голдшмит

    3 0 Отговор
    Ей това е простащина , еврейска простащина . Изтърваха Хитлер , но осъдиха някакъв надзирател , знаел че това било затвор , но нищо не направил . Ми какво е трябвало да направи ? Да го изгонят от работа ли ?
    Готвачката и параджията , няма ли и тях да осъдят ? И те са знаели за къде работят .
    Тези гнусни евреи колкото и да реват , каквато и пропаганда да правят , както и да задушават света , най голямото трепане тепърва идва .
Новини по държави: