Last news in Fakti

19 Юни, 2016 17:05 15 916 10

Турски граничари застреляха 11 сирийски бежанци

  • сирия-
  • турция-
  • бежанци-
  • застреляни-
  • граница-
  • убили

Това не е първият подобен инцидент на границата между Сирия и Турция

Турски граничари застреляха 11 сирийски бежанци - 1
Снимка АП/БТА

Турски граничари са застреляли най-малко 11 сирийски цивилни в неделя, докато се опитали да влязат в Турция незаконно. Това съобщиха няколко антиправителствени активисти групи, подчертавайки трудностите, пред които са изправени сирийските бежанци, които искат да напуснат страната.

Според телевизионният канал "Скай Нюз Арабия", групата бежанци се опитала незаконно да премине сирийско-турската граница през трудно проходима планинска пътека, един от малкото останали пътища, по които трафикантите на хора извършват незаконната си дейност. След като Турция засили акциите си срещу бежанците, границата между двете страни стана почти непробиваема.

Маршрутът на контрабандистите минава през северозападна част на Сирия, далеч от мястото, където се проведоха последните операции на турската армия срещу Ислямска държава, пише "Уолстрийт джърнъл".

Високопоставен турски представител от армията заяви, че правителството не е в състояние да провери твърденията, като добавя, че Турция разследва инцидента.

Сирийски активист за правата на човека, е заявил при условие на анонимност, че осем души са били убити, а други осем ранени. Много от убитите и ранените са жени и деца.

През април тази година световните медии съобщиха за друг подобен инцидент, при който 8 души загинаха.

В края на март тази година, Сирийската обсерватория за правата на човека съобщи, че турските граничари редовно стрелят по бежанци, които бягат от гражданската война в Сирия.

Амнести интернешънал съобщи през април, че в продължение на месеци, турските власти в южните провинции на страната почти всеки ден депортират обратно в Сирия групи от мъже, жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    3 4 Отговор
    От тези единайсет,шест са деца. Най-вероятно бежанците са от кюрдски произход. Сирийската обсерватория по правата на човека с център Лондон мълчи по случая. Що ли?
  • 2 гост

    6 4 Отговор
    Така се пази граница . Българските п--ки какво чакат ? Слагат разни малоумници и бракувани коне за граничари . То 90 % българския материал си е чисто бракуван , затова и така си се отнасят с него през последните 26 години .
  • 3 диан

    2 1 Отговор
    малиии тука един да застреляме
    ще изпишем една кофа с мастило
    грижи за премиера
    ще се награждаваме ли
    че сме защитили границата
    ще се уволняваме ли
    че не деистваме хуманно
    както повелява европеиския съюз
  • 4 задълбочено обсъждане

    0 1 Отговор
    НПО-тата в БГ + ДПС и БХК ще свалят правителството с друго марионетно ако граничарите затрият 11 нарушители на границата! Американските лобита (корумпирани политически подлоги) ще ревнат като жигосани свини и Тиквата ще има да заеква пред Господарите зад океана...
  • 5 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Ако са бежанци - има КПП-та. Само турско-българската може да се пресича, където на когото му е кеф. Най-много да го заловят във Видин !
  • 6 коментатор

    2 1 Отговор
    Браво на турските граничари, свършили са си работата перфектно.А не като нашите продажници където пускат всеки да мине от където си поиска.Щом са пресекли незаконно трепан и това е.Само така може да се оправи тоя скапан свят.
  • 7 Волен Сидеров

    2 1 Отговор
    Е ТОВА Е ИСТИНАТА-куршум и ровиш на място.вместо да си защитават къщите и да се бият там- тръгнали нашите къщи и имоти,работа да взимат
  • 8 гамена

    1 1 Отговор
    Добре са направили граничарчетата, бой по манерките и при Мохамед
  • 9 киро лудия

    1 1 Отговор
    Българската граница трябва да се превърне в адът за бежанците гадни, трябва да се стреля на месо и да гърмят мини по тази зган непоръбена. 7,62мм ще им дойде мноооого добре за дето оскверняват Европа
  • 10 2399

    1 1 Отговор
    Много ме кефи Кристоф Валц в ролята на нацистки офицер....за това се сещам като чуя за бежанци мигранти.
Новини по държави: