20 Юни, 2016 22:01 1 518 0

Европа спори заради Русия

  • европа-
  • спори-
  • русия

Различни мнения за санкциите срещу страната

ЕС най-вероятно ще удължи санкциите срещу Русия, но мненията, за това какво ще стане след това са разделени, съобщи "Ройтерс". 

По-рано днес външният министър Жан – Марк Еро призна, че най-вероятно санкциите, свързани с анексирането на Крим ще бъдат удължени с 6 месеца. Той обаче подчерта, че Франция настоява за обсъждане на за по-нататъшните стъпки по този въпрос. В същото време Великобритания настоява за твърдо придържане на досегашния курс към санкциите. Словакия пък смята, че сегашната политика на санкции е „несъстоятелна“.

На Словакия й предстои да поеме председателството на ЕС. От там заявиха, че има необходимост от преговори, заради нарастващата нужда, относно налаганите санкции.

Споменава се още, че България, Гърция и Италия имат желание някои от санкциите срещу Москва да бъдат вдигнати.

„Аз не призовавам за отмяна на санкциите. Не искам обаче да виждам, как уж ги поддържаме, а в същото време се сключват големи сделки с Русия и се провеждат срещи с хора, включени в черните списъци. Това е днешната реалност и аз смятам, че трябва да я обсъдим“, заявява външният министър на Словакия Мирослав Лайчак.

„Ако искате някои от санкциите да бъдат облекчени се обърнете към Минск. Русия играе игра на разделяй и владей, опитвайки се да притисне страните, които искат премахване на санкциите“, заяви външният министър на Великобритания Филип Хамънд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА