Last news in Fakti

21 Юни, 2016 07:25 2 828 1

Опит за атентат срещу Доналд Тръмп

  • тръмп-
  • атентат-
  • опит за убийство-
  • британец

Той се опитал да отнеме пистолета на полицая, след като заявил, че иска автограф от милиардера

Опит за атентат срещу Доналд Тръмп - 1
Снимка АП/БТА

Британецът, който се опита да отнеме служебното оръжие на полицай по време на предизборен митинг на Доналд Тръмп в Лас Вегас, заяви, че е искал да убие кандидата на републиканците за поста в Белия дом, съобщава Би Би Си.

Случката е станала в казино "Трежър айлънд" в Лас Вегас по време на предизборна среща на Доналд Тръмп. Това става ясно от материалите в съда, които станаха медийно достояние преди часове. 

20-годишният Майкъл Стивън Сандфорд е изправен пред сериозни обвинения. Той не се появи на изслушването в съда и ще остане под стража до 5 юли, когато е насрочено ново изслушване.

Обвиняемият, който сам призна за намеренията си, се намирал в Лас Вегас, „за да убие Тръмп“.

Ден преди това той е пристигнал от Калифорния в щата Невада. Посетил е стрелбище, на което е изстрелял 20 патрона с пистолет Глок, за да тренира стрелба с пистолет.

Сандфорд заявил, че е планирал покушението около година, но решил да действа сега, защото най-сетне се почувствал достатъчно уверен. Той е признал още, че вероятно е щял да има възможност да стреля един или два пъти, преди да бъде убит от органите на реда, се казва в съобщение на полицията.

То добавя, че Сандфорд е разкрил пред разследващите, че си е поръчал билети за предизборен митинг на Тръмп във Финикс, където „е щял да опита да убие Тръмп“, в случай че плановете му в Лас Вегас бъдат осуетени.

Според съдебните документи младият мъж е живял в щата Ню Джърси. Имал е британска шофьорска книжка. Според неговия адвокат мъжът е безработен, живял е в един автомобил и има черти на аутист. 

Заявил е, че ако бъде пуснат на свобода отново ще опита да убие Тръмп. Съдията е отказал да пусне британеца под гаранция.

Британското външно министерство „оказва съдействие“ по случай, заяви говорител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    1 1 Отговор
    Ново течение в рекламата - рекламен клип на живо. Много фаща дикиш. Браво, Доналде, браво Тръмп !