30 Юни, 2016 12:50 1 516 0

Британецът опитал да убие Тръмп може да лежи 30 години

  • доналд тръмп-
  • атентат-
  • тръмп-
  • опит за убийство-
  • британец-
  • майкъл сандфорд-
  • аутист

Той е обвинен в незаконно притежание на огнестрелно оръжие, провал на официалното събитие и нелегално пребиваване в страната

Британецът опитал да убие Тръмп може да лежи 30 години - 1
Снимка АП/БТА

Британeцът, който се опита да убие Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп по-рано този месец по време на митинг в Лас Вегас, може да бъде осъден на 30 години затвор, съобщава "Войс оф Америка".

20-годишният Майкъл Сандфорд е изправен пред обвинения в две углавни престъпления - за това, че нелегален имигранти притежава огнестрелно оръжие, и за това, че е попречил на правилното протичане на правителствено официалното събитие.

Въпреки всичко, срещу него няма повдигнато обвинение за опит за убийство.

Сандфорд е обвинен и в незаконно пребиваване в страната, тъй като визата му за престой в САЩ е изтекла преди девет месеца. Федералната имиграционна служба и митническите власти ще се занимаят с нарушението, ако той бъде освободен от затвора.

Съобщава се, че Сандфорд страдат от синдрома на Аспергер (форма на аутизъм), както и от обсесивно-компулсивно разстройство.

Правоохранителните органи твърдят, че Майкъл Стивън Сандфорд е пристигнал от Калифорния в щата Невада, за да присъства на митинга на Тръмп. Младежът направи опит да отнеме оръжието на човек от охраната на кандидат-президента, но не успя и бе заловен от полицията.

Сандфорд разказал на властите, че никога не е стрелял с пистолет преди 17 юни, ден преди митинга, когато посетил стрелбище, на което изстрелял 20 патрона с пистолет Глок.

Той също така обяви, че ако бъде освободен, ще направи нов опит да убие милиардера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА