23 Юни, 2016 17:35 5 160 3

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ)

  • стрелец-
  • кино-
  • германия

Атаката е станала на територията на градчето Фирнхайм , намиращо се край Франкфурт

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/AP

Въоръжен мъж нахлу в кино в Германия и се барикадира. Той вече е убит, съобщи Билд.

В резултат на атаката са пострадали между 25 и 50 души. Те са пострадали най-вече заради обгазяване със сълзотворен газ. За известно време нападателят се беше барикадирал в киното. Германските сили за бързо реагиране (SEK) щурмуваха сградата и ликвидираха стрелеца.  Според полицията в случая няма терористичен мотив. Мъжът е имал вид на човек с психологическо разтройство. Той е действал сам.   Очевидец заявява, че нападателят е бил на възраст между 18 и 25 години. Той влязъл в кино салона, от където се чули няколко изстрела. Съобщава се, че няма сериозно пострадали, освен нападателя.

 

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ)

Атаката е станала във Фирнхайм край Франкфурт. Полицията е обсадила кино комплекса. Все още не е ясно дали става въпрос за един стрелец или за цяла група. Според очевидци стрелецът е маскиран и има пушка. Той носи патрондаш около рамото си.  Полицейски хеликоптери вече са се включили в операцията. Има сведения за използване на сълзотворен газ. 

Според Sky News ранените са поне 50. Смята се, че сълзотворният газ може да е причинил нараняванията на пострадалите. Районът край киното е отцепен. Говорителката на местната полиция Кристин Кобус описа случилото се като „ситуация под заплаха“. Все още не е ясно, дали има тежко ранени.

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ)

Германските медии съобщават, че стрелецът вече е мъртъв. Все още не е ясно, дали е бил убит от полицията. Съобщава се, че германски спец. части са щурмували комплекса и са убили нападателя.

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ)

 Нападнатото кино се намира в търговски център, в който има множество магазини. Все още няма сведения за самоличността на нападателя. 

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ)
Снимка: БТА/AP

Смъртта на стрелецът беше потвърдена от министъра на вътрешните работи на германската провинция Хесен - Петер Бойт в ландтага във Висбаден.  Според Бойт нападателят е взел заложници и това е наложило той да бъде ликвидиран. Той няма сведения за други сериозно ранени. От ръководството на атакувания търговски център публикуваха съобщение в социалните мрежи, в което съобщават, че полицейската акция е приключила.

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ)

Повечето от ранените са били лекувани от последствия след обгазяване със сълзотворен газ. Не е ясно дали той е бил пуснат от полицията или стрелеца. Според полицията в случая няма терористичен мотив. Мъжът е имал вид на човек с психологическо разтройство. Той е действал сам. Според очевидци той е произвел четири изстрела във въздуха, след като е влязъл в киното. 

Обсадата в Германия завърши. Въоръженият мъж е убит (СНИМКИ)

Потввърждава се, че ранените са пострадали след излагане на сълзотворен газ, а не заради стрелбата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    1 0 Отговор
    А, ама в Германия режимът за закупуване и притежание на оръжие не е ли доста строг, за разлика от този в САЩ?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Еса всички туристи които избягаха от БГ покрай престрелката "Митьо очите" ще се върнат обратно .Защото тука няма убити странични хора,ама там-да.
Новини по държави: