Last news in Fakti

24 Юни, 2016 12:18 1 467 3

Доналд Тръмп: Британците си върнаха контрола над страната си

  • доналд тръмп-
  • великобритания-
  • контрол-
  • brexit

Тръмп изрази задоволството си от резултатите на референдума

Доналд Тръмп: Британците си върнаха контрола над страната си - 1
Снимка: БТА/ AP

Доналд Тръмп не се забави с коментара си за резултатите от провелия се референдум във Великобритания.

Републиканецът, който ще е най-вероятният кандидат на партията си за президентския вот в САЩ, заяви, че „британците са си върнали контрола над страната си“, предаде Би Би Си.

Факти.бг припомня, че 51.9% от гласоподавателите избраха Brexit.

Заради този резултат британският министър-председател Дейвид Камерън подаде оставка. Той заяви, че се гордее, че е бил начело на тази велика страна през последните шест години.

„Британците пожелаха да напуснат ЕС и желанието им трябва да бъде уважено“, заяви Камерън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Естествено си върнаха контрола, като разбраха, че САЩ ги водят към гибел.
  • 2 1234

    2 0 Отговор
    Време е и България да излезе от тоя порочен ЕС и да възстанови своята икономика,и най важното да прибере на топло тия които вкараха държавата ни в сая спирала на ограбване и на разрушаване на икономиката ни.Докато са още живи тия предатели на Родината ни които я подариха за шепа стотинки ,които затвориха най добрите атомни електроцентрали в Европа,и които на всичкото отгоре са поставени начело на образованието за да съсипят и него и децата ни с всеки изминал ден да стават все по тъпи и ограничени.Време е националните предатели да бъдат разобличени публично,да се обявят имената им и да започнат процеси срещу тях.До сега ,,Велика британия" защо е велика защото изсмуква от КОЛОНИИТЕ СИ техните природни богатства,както изсмуква и нашите златни залежи с канадската си колониална фирма.Те се отделят защото не искат от Брюксел да им казват какво да правят,а на нас по изгодно ли ни е Брюксел да ни определя кой да кара влака.Нашите сега управляващи като не могат нищо друго освен да вземат комисионни и не могат едно производство да управляват да ги сменим и да сложим на власт не ПАРТИИ, можещи и разумни хора готови да работят за БЪЛГАРИЯ.Да излизаме от ЕС и НАТО,и да възстановим БЪЛГАРИЯ!!Не желаем да се изхранваме с боклуците на ЕС,а нашите вкусни храни да отиват в чужбина.Не искаме ГМО,да си го ядат тия мухлювци дето са го измислили.Да последваме примера на първите,те винаги печелят!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Абе хубаво говориш, ама няма как да стане вече. Не и ако зависи само от останалото от България. И понеже полюсите са два САЩ и Русия, без военна конфронтация няма да мине. Тоест единствена промяна би дошла от Русия, доколкото "Запада" реално означава САЩ. Видяхме какви бяха плановете на САЩ за България последните 27 години. Просто това, за което пишеш вече го няма, сринато е до нулата. А никой друг, освен Русия няма полза от изграждането наново на силна България. Въвеждането на ред в страна като България без диктатура няма да мине. Изпуснахме отдавана козите и те взеха, че се овълчиха. От вълк коза не става и ако искаш да ти е добре стадото, трябва да избиеш вълците.
    Може би ще кажете , че мнението ми е прекалено русофилско, но по-скоро то е реалността.
    Уви, времената са такива, че самостоятелна страна няма как да съществува в тях, колкото и добронамерена и кротка да е.

    А примерът на първите до няколко месеца, година може би или няколко ще си покаже колко е бил за следване. Според мен англичаните сбъркаха. Близкото им бъдеще ще е показателно за останалите, които е по-добре да се въздържат и да видят последствията от BREXIT-а, преди да тръгнат по тоя път. Иначе не съм фен на ЕС, доколкото политиката му е прекалено зависима от САЩ и не цели просперитета на членките си.
Новини по държави: