Last news in Fakti

26 Юни, 2016 16:10 3 233 7

Великобритания е изправена пред катастрофални последствия

  • филип хамънд-
  • последствия-
  • великобритания

Филип Хамънд заяви, че над страната има натиск за бързото активиране на Член 50 от Лисабонския договор

Великобритания е изправена пред катастрофални последствия - 1
Снимка: БТА/AP

Външният министър на Великобритания Филип Хамънд заяви, че за страната ще е катастрофално евентуалното затваряне на достъп до единния европейски пазар, съобщи ITV.

Той обаче добави, че ще е трудно подобен достъп да бъде запазен, след като страната настоява за пълен контрол върху имиграцията от страните – членки на ЕС.

„Ние няма да сме в състояние да преговаряме за контрол над миграцията в ЕС и за достъп до единния пазар. Над нас вече има натиск да активираме член 50 от Лисабонския договор. В същото време обаче няма изрично поставен срок, в който това трябва да бъде направено.“, заяви Хамънд.

По неговите думи процедурата най-вероятно ще бъде задействана от следващия британски премиер. Той заяви, че не възнамерява да се кандидатира за поста. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕСТНО

    1 3 Отговор
    В ЕВРОПА ПАЗАРА Е НЕКОНКУРЕНТЕН ЗАРАДИ РАЗЛИЧНИТЕ СУБСИДИИ В ДЪРЖАВИТЕ И СЪОТВЕТНО МОНОПОЛИЗИРАН ОТ БАНДИТСКИПОЛИТИКООЛИГАРХИЧНИ МУТРИ.СЯ РЕВЪТ ЩОТ ИМ СЕ ИЗПЛЪЗНА ЕДНА КОЗА ЗА ДОЕНЕ....

    Коментиран от #2, #7

  • 2 тот

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕСТНО":

    що е то - саветцки путлераст крещи до припадък :)))

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 тот си тъп

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "тот":

    Ти ако имаше поне малко акъл в главата щеше да пробваш да изкажеш някакви доводи притив казаното от "честно", а не да дрънкаш като папагал кухи фрази!
  • 7 да уточним

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЧЕСТНО":

    Не съм много далеч от твоето мнение, но не мисля, че се случва нещо необичайно. Когато се зараждат взаимоотношения между хората, дори и при двама души, във времето, винаги се пораждат определени спорни моменти. Да не говорим за общности, държави и т.н. Въпроса е дали интересите им по-скоро съвпадат или по-скоро се противопоставят и до какви компромиси са склонни да стигнат различните участници. Днес може да са на различни мнения, но утре всичко може да се "изглади" и процеса да продължи. Всички участници, които имат някакви претенции, изказват мнението си, намира се компромисния вариант, и се върви напред. Ако се намери кой да постави въпросите които повдигаш, вероятно ще се потърси и там решение. Ако не се намери ще си ги дъвчим по форумите вместо, както е редно за да има разултат, да прнуждаваме правителствата си да ги поставят. Може да си останат с различни мнения и всичко да се прекрати, но с това света не се свършва. " Няма вечни приятели, има вечни интереси" - Уинстън Чърчил
Новини по държави: