Last news in Fakti

27 Юни, 2016 23:59 1 486 2

Джейми Оливър умолява британците да не допуснат Борис Джонсън да стане премиер

  • джейми оливър-
  • борис джонсън-
  • премиер-
  • brexit-
  • великобритания

Известният готвач направи прочувствено обръщение в социалните медии към британските жители

Джейми Оливър умолява британците да не допуснат Борис Джонсън да стане премиер - 1
Снимка АП/БТА

Световноизвестният британски готвач Джейми Оливър призова британската общественост да не позволява Борис Джонсън да стане премиер в периода след референдума за ЕС, съобщи "Гардиън".

Джонсън, който е водеща фигура в кампанията за Brexit, е най-вероятният кандидат, който да наследи Дейвид Камерън, след като той се оттегли.

Но в публикация в социалната мрежа Instagram, Оливър, които гласува за остането на Обединеното кралство в ЕС, заяви, че макар да би могъл да живее с решението на британската общественост, той не би могъл да преживее ключовете от Даунинг стрийт 10 да попаднат в ръцете на Джонсън.

"Аз ви моля за едно нещо Великобритания ???? Направете Борис Джонсън наш министър-председател и аз съм до тук. Напускам. Моята вяра в нас ще бъде разбита завинаги. Така че говорете - нека спрем да бъдем зрители! Не можем да позволим това да се случи! #BuggerOffBoris."

Съобщението, озаглавено "Една мисъл за Великобритания" беше публикуван на Instagram в понеделник сутринта. За по-малко от 3 часа съобщението бе видяно от над 200 000 души. Въпреки това, способността на Оливър да спре Джонсън е ограничена, тъй като следващият премиер няма да бъде избран от британската общественост, а от партията на Консервативните.

Ето и пълния текст на неговото прочувствен обръщение към сънародниците му:

"Независимо дали сте гласували "вътре" или "вън" от ЕС, ние сме там, където сме. Но в някакъв момент съвсем скоро всички ние трябва отново да се обединим и да направим най-доброто по отношение на следващите много нестабилни 5 години. Този референдум пропука Европа, раздели семейства и разцепи страната. Разтрогването на нашия европейски брак ще бъде много скъпо и ще провокира лоши чувства към нас като надеждна страна в света. Аз обаче вярвам в демокрацията и Британия се изказа. По моя личен начин, сега аз ще запретна ръкави и ще работя по-здраво откогато да свърша тази работа. "Аз ви моля за едно нещо Великобритания ???? Направете Борис Джонсън наш министър-председател и аз съм до тук. Напускам. Моята вяра в нас ще бъде разбита завинаги. Така че говорете - нека спрем да бъдем зрители! Не можем да позволим това да се случи! ... "

 

Видеоклип, публикуван от Jamie Oliver (@jamieoliver) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кон

    0 0 Отговор
    Герпак , гледай си запръжките и не се занимавай с неща, от които не разбираш!!!
  • 2 кон

    0 0 Отговор
    Черпак , гледай си запръжките и не се занимавай с неща, от които не разбираш!!!
Новини по държави: