Last news in Fakti

29 Юни, 2016 08:58 3 728 9

Проф. Константинов: Турция много го е закъсала

  • атентат-
  • ататюрк-
  • летище-
  • турция-
  • истанбул
Проф. Константинов: Турция много го е закъсала - 1

Турция много го е закъсала, тя води война на 5 фронта война и по този начин няма да станат нещата. Това е страшно опасно за България, коментира в студиото на „Здравей, България” проф. Михаил Константинов.

„Според мен Великите сили трябва да се съберат и да решат, че ще се прави кюрдска държава и да унищожат чудовището ИДИЛ”, каза още той.

„И този атентат в Истанбул, и предишни атентати в Турция през тази година символизират провала на Ердоган в множество негови политики – както спрямо кюрдите, така и във външната политика. Пълен провал на Ердоган в близкоизточната политика, пълен провал в неосманската политика и пълен провал в глобалната политика. Той успя да се скара с Русия и САЩ”, коментира политологът Димитър Ганев.

Проф. Константинов коментира и резултатите от референдума във Великобритания. „Решението на повечето британци да напуснат ЕС е преди всичко емоционално, а не рационално. Очевидно хората са се чувствали несигурни по много причини – срив на вътрешния пазар, тероризъм, мигрантско нашествие в Европа”, заяви той.

„Излизането на Великобритания от ЕС доста вероятно ще бъде последвано от излизане на Шотландия и може би – на Северна Ирландия, които искат да останат в ЕС”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    2 0 Отговор
    Кюрдска държава няма да бъде създадена,защото никой няма интерес от това.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Bossman":

    А стига, бе, хитрикс! На кюрдите не мислиш ли, че ще им е изгодно? Както и на всеки здравомислещ политик в региона, който съзнава, че без кюрдска държава нещата ще се повтарят като в омагьосан кръг.
  • 3 Анадънмо

    2 0 Отговор
    Що да нямат държава хорицата ве!
    И те са като нас през турското робство!
  • 4 Carfen

    1 1 Отговор
    Въпросът не е дали, а кога ще има кюрдска държава и какви точно територии ще обхваща и кой в кои сфери ще им дърпа конците(САЩ, Русия и Израел).
  • 5 Goro Lafchi

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Bossman":

    Кюрдистан го има-северозападен Ирак. Само дето не е признат официално-Киркук.
  • 6 Bossman

    0 0 Отговор
    На кюрдите може да им е изгодно да имат своя държава,но на Турция,Сирия и Ирак,а и на САЩ никак няма да им е изгодно това.Най-вече защото тази държава ще вземе от териториите на първите три страни.САЩ не искат защото кюрдите няма да могат да бъдат контролирани.
  • 7 раптър

    0 0 Отговор
    Тоя палаш на Боко пак го пуснаха на сцената да демонстрира IQ
    Не съм чул нищо от него в полза на българите. Върти суче, Боко да е доволен. Аман от подлоги!!!
  • 8 kcaniba

    1 0 Отговор
    Има баце имаа!!!! 40-50 млн държава ще има!!!!
    Когато Русия мачкаше османската империя, Британската пък и направи сумати бунтове и отдели арабската част от териториите им, дншните Кувейт, Ирак, Сирия... сещаш ли се???))))

    Коментиран от #9

  • 9 Bossman

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "kcaniba":

    Ами сещам се.Добре че е бил Мустафа Кемал Ататюрк за да ги мобилизира и да запазят това което е останало От Турция.Иначе сега на мястото на Турция сега щеше да има освен Кюрдистан и други държавички.Просто турците не са се примирили с Лозанския мирен договор от 1919 година.А тогава великите сили са си постигнали целта-нефта в Сирия и Ирак.
Новини по държави: