Last news in Fakti

2 Юли, 2016 07:30 2 190 8

Русия или НАТО дрънкат по-силно оръжие?

  • нато-
  • русия-
  • учения
Русия или НАТО дрънкат по-силно оръжие? - 1
Снимка: АП/БТА

От месеци се води спор. Русия или НАТО по-силно дрънкат оръжие? В четвъртък на среща с руските дипломати руският президент Владимир Путин обвини Алианса, че се опитва да разпали нова надпревара във въоръжаването.

НАТО се опитва да подкопае военния паритет със своето разширение на изток, заяви руският президент.

Москва няма да поддаде на милитаристичната отрова, каза Владимир Путин. Той даде да се разбере, че Москва няма да се остави да бъде въвлечена в надпревара във въоръжаването.

Антируската насоченост на НАТО сега се откроява. Алиансът чрез Русия извежда не само своята легитимност, но и предприема реални стъпки на конфронтация с нас, каза Путин.

Ние винаги можем да се защитим надеждно и да гарантираме сигурността на Русия и нейните граждани.

Радио „Свободна Европа“ представя графики с числеността на войниците, включени във военните маневри. (със синьо е НАТО, а с Русия - червено)

Русия или НАТО дрънкат по-силно оръжие?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CCCP

    0 2 Отговор
    Аз залагам на Русия :)
  • 2

    1 2 Отговор
    Навремето и Кенеди и Хрушчов постъпиха мъдро и разумно.Но сега интересът и парите властват повече от всякога. На всички е ясно всъщност коя е ..империята на злото.. .
  • 3 ктк

    1 1 Отговор
    Русия не ама фалирала америка спешно се нуждае от такава надпревара.
  • 4 Иво

    2 0 Отговор
    Като се има в предвид ядрения потенциал и на едните и на другите едва ли има значение на кой му е по-голям. Русия няма да се поколебае да го използва, което на практика обезсмисля конвенционалното надмощието на НАТО. Конфликт между Русия и НАТО ще завърши с купчина радиоактивна пепел глобално.
  • 5 бббббб

    2 1 Отговор
    Имат си дрънкат!Я,ние дрънкаме влажни задници ....
  • 6 909 БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    До 666666 . АРМИЯ БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТ 2000 Г. ! А СЕГА НИЕ ИМАМЕ ЕДИН ГОЛ Х,Й !
  • 7 tost

    1 2 Отговор
    Статията е подвеждаща,сравняват войските на Нато с общия брой на Русия.Само малко инфо:
    Въоръжени сили на Русия[5] 1027000
    Турция[9] 510600
    Франция 352771
    Германия 250613
    Италия 293202
    Една проста сметка показва че общия брой на войските на горе споменатите 4 държави е с 200 000 войници повече от целия брой на руснаците ,без да се взема в предвид броя на воените на Великобритания,Холандия,Испания,Гърция,Полша,Норвегия,Румъния,Литва,Латвия,Естония........ + САЩ,които имат приблизително 64 000 войници в Европа.
    Та че КОЙ дрънка оръжие в Европа?
  • 8 1234

    1 2 Отговор
    Според както го дават,ако искат да покажат,че войските на НАТО са толкова малко???!?...ако аз ги командвах тия войски никога не бих отишъл с толкова малко войска да дразня Русия...,НО:истината е друга.Това е както ТОМ и ДЖЕРИ,кучето стои зад ъгъла и само Том да подгони мишката и какво ще стане с котката.НО Русия веднъж се е напатила през втората световна и няма да се хване на тоя номер.НО: ако НАТО тикана от САЩ направи и една единствена грешна крачка САЩ тутакси ще изпитат онова което си търсят от години насам.Нека отидат и погледнат последствията след китайското нападение над СССР преди няколко десетилетия.Това ще е останало от САЩ ,ако това търсят....моля .