Last news in Fakti

7 Юли, 2016 10:41 1 611 12

КНДР предложи прочистване от ядрено оръжие на Корейския полуостров

  • северна корея-
  • ядрено оръжие-
  • корейския полуостров

Страната има пет условия към САЩ и Южна Коря

Северна Корея е предложила план за прочистване от ядрено оръжие на Корейския полуостров, съобщи ТАСС.

Според изданието „Нодон син мун” в Пхенян са готови на подобен пробив е възможен, ако страната получи гаранции от САЩ и Южна Корея по 5 основни точки.

От там настояват Вашингтон и Сеул да предадат информация за американското ядрено оръжие, разположено в Южна Корея. Пхенян изисква затваряне на американските бази в Южна Корея и изтеглянето на ядреното оръжие, намиращо се в тях. САЩ трябва да гарантират, че няма да доставят ядрено оръжие за Южна Корея и други съседни на КНДР държави, което може да бъде използвано срещу страната. Също така се иска изтегляне на американските военнослужещи, „наслаждаващи се на правото си да използват ядрено оръжие“.

Според говорител на Севрна Корея „САЩ и Южна Корея нямат никакви причини да оттеглят справедливите искания на Пхенян, с изпълнението, ако наистина искат да решат ядрения проблем на Корейския полуостров“.

При изпълнението на условията, Пхенян ще вземе реципрочни мерки за „насърчаване на премахването на ядреното оръжие в региона.“ В противен случай страната ще продължи да разработва ядрените си мощности.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен ястреб

    2 0 Отговор
    Явно работата с балистичните ракети не върви?

    Коментиран от #3, #4, #9

  • 2 Никога повече

    2 0 Отговор
    Жал ми е за хората, които симпатизират на този лабораторен експермент, наречен държава. Жал ми е и за всички които имат нещастието да са се родили в някоя от последните социалистически диктатури.
  • 3 пич

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен ястреб":

    Защо да не върви? И това ли е най-важното? Ако Ким Ун предлага мир, защо да не се използува това, за намалряне на напрежението? Ами човека предлага изодни условия. Ако ги отхвърлят, Северна Корея ще продължи да се въоръжава - това ще изтощава икономиката и още повече, а Южна Корея и САЩ също ще хвърлят ресурси за надпревара или най-малкото за поддържане на военни части около СКНР и пак губят пари. Ким Ун предлага хубаво нещо, не иска някакви привилегии, просто спиране на напрежението. Лошо ли е? От такова напрежение не печели света, само някои играчи много пари. Спомвни си как изгладнелите венецуелци се втурнаха да пазарят хранителни стоки в съседа си? Е, превеликият ни комунизъм се доказа, като тираничен строй, неспособен да планира разходите към приходите на реалността. А на теория иначе е сладникав. Направо изваден от Християнството? Защо да се изпусне такава възможност да се намали ядренното въоръжаване, ако Ким говори искренно и наистина би го направил?
  • 4 пич

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен ястреб":

    Някои източници твърдят, че Северна Корея наистина разполага с ядренна бомба. Освен това изпитанията и на междуконтинентални ракети е успешна. Но това гълта доста пари, а тя е в изолация икономически. Ако Ким Ун предлага мир, при това никой не губи от това предложение, добре ли ед а се отхвърли? човека иска двустранно намаляне на напрежението - оттегляне на САЩ части от бази там и спиране на ядренните надпревари в региона. Че какво му е лошото, ако е искренно? А дали е така, не зная, но ми се вярва че е така? Знаеш ли колкос трува поддръжката само на един професионален войник на година в такава база? Парите биха ти стигнали да завършиш Йейл и да си купонясваш цяла година в нова Баварка.

    Коментиран от #5

  • 5 пич

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "пич":

    Какво цъкате минуси бе, да не съм ви умрял за плюсовете? Идеята за взаимна ненадпревара е добра! С изключение на петата точка, в която САЩ да обявии на Ким къде има разположено ядренно оръжие останалите 4 не са лоши - биха свалили напрежението в района. Но едва ли ще се случи? Явно не ви харесва в района там да се намали стреса? Ами стресирайте си се, то тая планета, а вече и около нея се наводни от стресиращи същества и оръжия. честит ви стрес, като не искате да живеете в по-малко стресиран свят!
  • 6 300

    2 0 Отговор
    Метастазите на сталинизма и русофилията е американофобията, а в напреднал стадии започваш да симптизираш на режими като КНДР и ИДИЛ, защото врагът на врагът е приятел. Явно това е бил замисълът на КГБ, като са ги създавали.

    Коментиран от #7

  • 7 пич

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "300":

    Съжалявам, човече, не съм в класацията според вашите русофили и русофоби! не харесвам и харесвам определен тип поведения на човека, а според двете класации, в света за мен има само два вида човеци - хора и бандити. И двата вида са навред. Ето дават един русски филм Глухарят и... Гледайте го - интересно криминале е! Е, ония бандюги, биещи невинни хора, дори и руснаци да са, не ги харесвам като тип хора, нито българи, цигани, турци, евреи, американци ...всякакви с подобен морал - изключвам артистите, понеже те разиграват роли, говорим в живота реално! Така, че симпатизирам на Россия, не означава, че харесвам разни отрепки бандити там! Но симпатизирам и на САЩ, това не означава, че харесвам подобни бандюги и там! нито пък Очите и други местни мафиоти герои.... За битови мангалски банди да не говорим - ако бях шеф на клада щях да ги горя, за да знаят другите какво ги чака, ако станат бандити.... но не съм, а префуканият ви Боце и Гоце цели 27 години толерираха дори ис бездействието си по закони и наредби такива гадини. Сега Боце се прави на светия и останалите политици, но историята не се трие - тя помни фактите. да сега се усеща известна промяна за добро. Но миналото? ще върнат ли живота на Хюлия, на бабичките и дядовците убити изнасилени ограбени от примати по селата? НЯМА! Затова прошка за властници престъпници няма! Христос е идиот! Той не страда, страдат самите хора, животни. така, че дори да ме наричаш руссофил, аз зная, че мразя гадовете из цял свят, а не само тук. И руснаци уроди има много и българи и всякакви. А звяра бандит навред си е еднакъв - бандит! Вашите обобщени прости класации - русофили и русофоби са толкова елементарно неправилни, както и американофоби и американофили, че ми се гади дори да мее включиш в такива категории. харесвам почтенните, справедливи хора по света, които не те тормозят невинен и ти тях и се разбирате с думи. Има много и руснаци такива и всякакви. защо тогава вкарвате руснацитев категорията на лошите? А Меркел като докара разни уроди сред имигрантите нима не доведе до изнасилването на невинни германки? Тя не е ли урод? Ако бях крал в Германия щях да я разстрелям, дори и заради един невинно пострадал! както и местните политици щях да разстрелям повечето, дори и заради мълчаливото им съгласие с рацидиви и битови крадци. но вие не сте хора повечето, вие сте някакви - клечещи пред бандитите и подкрепящи ги, а когато се опарите почващи да плюете. А Злото се реже из корен - като плевел в градината! то никога няма да изчезне, но всеки стрък от него който е напразно забавляващо се зло, трябва да се реже из корен! А вие нямате такъв морал, вие сте забавляващи се човечета. Плюещи злото, но подлагащи му гръб, за да не падне!
  • 8 пич

    0 2 Отговор
    И още тещо - не отхвърляй подадена ръка за мир, особенно в зенита на славата си - визирам НАТО, САЩ и др.! Защото всяка подадена ръка, може да бъде използувана, дори и за малко добро. Например ако Ким Ун е искренн и Корея е уморена от тази надпревара във въоръжаването, което изтощава и гълта пари, ако наистина иска да сес пре тоя лудник, но и да се запази Северна Корея в този и вид, ако самите севернокорейци искат така да живеят, тъкмо сега е момента НАТО да протегне ръка и да се разберат! Разбира се, аз не би хразкрил къде държа ядренно оръжие в Южна Корея, но бих играл почтенно с Ким, ако и той е искренн. Защото е по-добре студен мир, отколкото гореща война! А дори и по-слаб противник, Северна Корея е противник. Дори и един твой войник да убие във войната пак си на загуба! А за търговците на смърт и печалби цената на войника нищо не значи - той е средство за техните печалби.... така, че не аз съм руссофил и руссофоб, а вие повечето сте руссофоби по презумция. Аз харесвам свестните руснаци, по морал, дори и без да ги познавам - с такъв всякога ще се разбереш. Ала с бандюга няма как да се разбереш - или ще те убие и ограби или трябва да го убиеш, за да се защитиш! Средно положение НЯМА! защо оплювате Ким? Ако е уморен икономически и иска да спре тази надпревара, но и да не бъде ликвидирана Северна Корея, точно сега е момента да му се върне топката, тоест да се приеме подадената му ръка! Ъоан Асен, Аз, Симеон, Калоян така биха постъпили. затова бяхме народ и царство а сега сте подлоги! Но най-лошото е, че повечето не сте и хора, а просто човечета. Морала ви е лъкатушещ, без справедливи принципи. Винаги ще застанете на страната на по-силният, на който плаща, без да ви дреме на повечето, че с това увеличавате злото в света? Сори, просто съдя по изказванията ви! Но и те са достътачни, за да разбереш морала на човека...

    Коментиран от #10

  • 9 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен ястреб":

    Догане, когато някой предлага мир и рационални действия, няма значение кой е. Дори такива действия определят какъв е човек, а не от коя част на света е и колко хора са ограбили предците му.

    Нещо май не се връзва с пропагандата на терористите от нато и сатанизирането на политическите врагове на вашингтон.

    Превърнали сте се в злобни змийчета които плюят отрова навсякъде.

    Коментиран от #12

  • 10 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "пич":

    Абе Пич ти в кой свят живееш,кога се виждал изкрено комуне ,всичко е измама ,ако не дай си Боже разкрият САЩ и НАТО каде даржът ядреното си оръйжие,Ким Ун много бързо ,ще забрави обещенията си,що не попитат Русия,порсто в Северна Корея разузнаването е безсилно,затова е целия цирк.
    " Например ако Ким Ун е искренн и Корея е уморена от тази надпревара във въоръжаването, което изтощава и гълта пари, ако наистина иска да сес пре тоя лудник, но и да се запази Северна Корея в този и вид" ОТ ТОЗИ ЦИТАТ ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧЕЛ. "Да запази Северна Корея в този си вид"
    Вив какъв вид ,постояните репресии върху корейския народ,гладът и мизерията,незачитането на човешките права.Самите северно кореици не искат да живеят така и , ако границите не се охраняваха така строго,щяха да са избягали одавна.
    А и война до сега е искала само Северна Корея.
    И последно Пич ,вземи да прочетеш малко Българска Историе ,че изглеждаш смешен" Ъоан Асен, Аз, Симеон, Калоян така биха постъпили"-поредната ти глупост Пич и се нареждаш до тези царе????!!!!
  • 11 Иван

    2 0 Отговор
    някой предлагал мир?!!!
    НЯКОЙ ПОСТАВЯ УСЛОВИЯ е по правилно Волене.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: