Last news in Fakti

8 Юли, 2016 19:59 1 200 0

Крайнодесният австрийски лидер Хофер се обяви срещу напускането на ЕС

  • хофер-
  • норберт хофер-
  • референдум-
  • австрия-
  • ес

След като британците гласуваха за Brexit, той заяви, че и Австрия може да проведе референдум

Крайнодесният австрийски лидер Хофер се обяви срещу напускането на ЕС - 1
Снимка АП/БТА

Австрийският крайнодесен кандидат за президент Норберт Хофер е обявил, че не иска страната му да напуска Европейския съюз, очевидно смекчавайки позицията си за бъдещ референдум, съобщава Би Би Си.

Хофер се стреми да спечели повторните президентски избори, които ще се състоят на 2 октомври, след като неговата Партия на свободата спечели съдебно дело, свързано с обвинения за нередности по време на вота.

След като британските гласоподаватели подкрепиха Brexit, той заяви, че и Австрия може да проведе референдум за напускането на ЕС.

Въпреки това, сега става ясно, той той е променил позицията си и приема напускането за грешка.

"Аз не подкрепям идеята Австрия да излезе от Европейския съюз; в продължение на дни бях ядосан, че хората смятат, че подкрепям тази позиция", каза той пред австрийския вестник "Die Presse".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: