Last news in Fakti

10 Юли, 2016 21:15 1 622 2

Стрелецът от Далас имал по-големи планове

  • далас-
  • дейвид браун-
  • убит-
  • стрелец-
  • сащ-
  • букви-
  • чернокожи-
  • полиция

Следователите се опитват да разберат значението на буквите написани от Джонсън преди да бъде убит

Стрелецът от Далас имал по-големи планове - 1
Снимка АП/БТА

Стрелецът, който уби петима полицаи в Далас е замислял по-мащабни атаки, заяви пред Си Ен Ен шефът на полицията в Далас Дейвид Браун.

"Убедени сме, че заподозреният е имал други, по-големи, планове и е вярвал, че това, което прави е редно. Той е смятал, че с действията си ще привлече вниманието на правоприлагането - карайки ни да платим за онова, което е видял като усилия от страна на правоохранителните органи, да накажат чернокожите", заяви Браун.

Браун заяви, че в дома му полицията е открила достатъчно материали за направата на бомба и списание, свързано с експлозиви, което предполага, че той се е упражнявал в правенето на взривни материали и е бил готов да извърши атака в по-голям мащаб.

Той заяви, че стрелецът Мика Джонсън, "очевидно е страдал от делюзии".

Полицейският началник заяви още, че разследващите в момента се опитват да разберат какво означават инициалите "RB", които Джонсън е написал с кръвта си на стената преди да умре.

"На мястото, където бе убит, той беше написал с кръвта си няколко букви по стените, което ни кара да вярваме, че е бил ранен докато се е изкачвал по стълбището към втория етаж на сградата "Ел Центро" и когато детонирахме взривното устройството, за да сложим край на сблъсъка е имало повече букви, написани със собствената му кръв", каза той.

Браун защити използването на робота с прикачено взривно устройство, заявявайки, че с действията си той и екипът му са спасили други животи.

Припомняме, че за първи път в историята на САЩ полицията убива престъпник с робот.

По-рано Браун разкри, че Джонсън е заявил пред парламентьори, че е „ядосан от белите хора” и „ иска да убива бели хора, особено бели полицаи”.

Браун се обърна и към протестиращите в щати като Минесота и Луизиана, след като миналата седмица полицейски служители убиха афроамериканци, действия наречени от критиците "използване на прекомерна сила".

"Ние сме се заклели да пазим вас и вашето право да протестирате, и ние ще дадем живота си за това, както и стана в Далас", каза Браун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 1 Отговор
    стрелецът, нигрото, не беше ли некъв герой от демократичните войни на ФАЩ???
    Путин е виновен!!!
    Руска агресия???
  • 2 Някой

    0 1 Отговор
    Деса с феса,коня и другите приятели на Сорос веднага на инструктаж на „Козяк“.Най демократичната държава която се бие по цял свят със злите сили и ръси демокрация не може да се оправи с боята в къщи.Гледаха и хрантутеха неграта сега ще ги гърмят. Давайте все така с атлантическите ценности.