Last news in Fakti

11 Юли, 2016 15:03 1 814 0

Ще стане ли Тереза Мей новата Маргарет Тачър?

  • тереза мей-
  • короната-
  • великобритания

Тя е сигурният следващ премиер на Великобритания

Тереза Мей се очертава като сигурният следващ премиер на Великобритания, съобщи Metro.

Това стана, след като Андреа Лийдсъм сензационно обяви, че се оттегля от надпреварата за следващ лидер на Консервативната партия на Великобритания. Изборът на такъв се наложи, след като настоящият премиер Дейвид Камерън обяви, че ще подаде оставката си, след като британците решиха страната им да излезе от ЕС.

Лийдсъм, която е министър на енергетиката, пожела „велик успех“ и „пълна подкрепа“ на Мей.

Представителят на консерваторите Грахам Брейди обяви, че ще трябва да се консултира с партийните кръгове, преди официално да обяви Тереза Мей за новия лидер.

Все още не е ясно дали Мей ще бъде обявена за следващ премиер до края на деня или седмицата. Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън призова предаването на властта на Мей да стане възможно най-бързо.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: