Last news in Fakti

13 Юли, 2016 08:08 1 679 1

Коя е Тереза Мей?

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • премиер-
  • политика-
  • brexit

Тереза Мей е втората дама, която заема този пост

Коя е Тереза Мей? - 1
Снимка: БТА/ AP

Тереза Мей ще е новият министър-председател на Великобритания. Тя поема поста от Дейвид Камерън, който подаде оставка след проведения референдум за излизане от ЕС.

Родена през 1956 година, тя е лидер на Консервативната партия. Ще се превърне във втората дама, която поема кормилото на страната.

Според Би Би Си нейната политическа невъзмутимост и надеждност са я направили правилният човек в този труден момент и предстоящите дълги месеци на преговори с ЕС.

Тереза Мей завършва география в Оксфордския университет. Занимава се с политика от много години, а през май 2010 година е министър на вътрешните работи.

Интересно е, че любимото й хоби е готвенето, като Мей споделя, че притежава 100 книги с рецепти.

„Имаме нужда от нова позитивна визия за бъдещето на страната ни. Страна, която работи не за привилегированите, а за всички“, споделя Тереза Мей.

Тя заявява също така, че Великобритания трябва да осигури сделка с ЕС, която контролира свободното движение на хора и да извлече най-добрата възможна такава по отношение на търговията.

Мей работи за ограничаване на имиграцията към Великобритания. Като вътрешен министър въвежда политика, която не позволява на британски гражданин с доходи под 18 600 паунда годишно да доведе роднина – извън ЕС - в страната.

На 59 години, Тереза Мей ще се превърне в най-възрастният премиер на страната от Джим Калахан насам – той бе на 64 години, когато зае поста. Тереза Мей ще бъде и първата дама след Маргарет Тачър, която поема кормилото. И Мей, и Тачър си приличат по едно – своята твърдост.

Сравненията с Тачър не спират дотук. „Желязната лейди“ завършва химия в Оксфорд, докато Тереза Мей – география. И двете са описвани като твърди, непримирими и амбициозни политици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Това може да хвърли малко светлина коя точно е Тереза Мей.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2915480/Without-Jews-Britain-not-Britain-warns-Theresa-fears-exodus-wake-anti-Semitic-attacks.html
Новини по държави: