Last news in Fakti

13 Юли, 2016 16:33 887 0

Дейвид Камерън се оттегля под вълна от аплодисменти

  • дейвид камерън-
  • вълна-
  • аплодисменти

Камерън участва в последния си дебат в британския парламент като премиер

Дейвид Камерън бе аплодиран на крака от депутатите на Консервативната партия след последното си изявление пред британския парламент, съобщи Би Би Си.

Все още действащият британски премиер всеки момент трябва да се отправи към Бъкингамския дворец, където да предаде своята оставка на кралица Елизабет II. Той ще бъде наследен от новия лидер на консерваторите – вътрешният министър Тереза Мей.

Камерън заяви, че ще му липсва „ревът на тълпата“ и сподели, че е имал „страхотни моменти“ по време на шестгодишният си период като премиер.

Той подчерта, че след излизането си от ЕС, Великобритания трябва да остане възможно най-близък партньор на Съюза. Той успокои британските граждани, като каза, че тяхното право за престой в ЕС няма да бъде отменено.

Камерън получи поздравления от лидера на Лейбъристите Джереми Корбин, който призна, че е имал противоречия с него, но му благодари за подкрепата за някои от инициативите на неговата партия.

Камерън завърши с изявлението, че „нищо не е невъзможно“.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА