13 Юли, 2016 19:32 982 0

Дейвид Камерън подаде оставка

  • дейвид камерън-
  • оставка-
  • тереза мей

Британският премиер с финална реч пред Даунинг Стрийт

Дейвид Камерън подаде оставка - 1
Снимка: БТА/AP

Дейвид Камерън предаде оставката си на кралица Елизабет II, съобщи Sky News.

Треза Мей вече е потеглила към Бъкингамския дворец. Там тя ще има аудиенция при кралица Елзиабет II. След това тя трябва да поеме поста на премиер на Великобритания.

„Да бъда премиер на Великобритания беше най-голямата чест в моя живот“. Това заяви Дейвид Камерън в своята прощална реч пред „Даунинг Стрийт 10“, цитиран от „Мирър“.

Камерън напусна премиреската резиденция заедно със своята съпруга Саманта и децата си Нанси, Елуин и Флорънс.

„Вече казах, че ние трябва да се изправим пред своите проблеми като държава и да позволим на народа си да взема тежки решения. Това не беше лесен път и не бяхме прави при вземането на всяко решение. Това са решенията и изборите, които направихме. За мен политиката е обществена услуга в името на националния интерес. Това е лесно да се каже, но трудно да се направи. Искам да благодаря на своята съпруга. Тя и децата ми ме подкрепяха по целия път“, заяви Камерън. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: