Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Юли, 2016 20:05 1 807 3

НАТО и Русия непримирими за Украйна

  • русия-
  • нато-
  • украйна

Обсъжда се вариант за ограничаване на риска в Балтийското въздушно пространство

НАТО и Русия трябва да извървят още дълъг път спрямо Украйна, но се обмисля предложение за намаляване на риска от инцидентни конфронтации в Балтийското въздушно пространство. Това бе заявено от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от „Дейли Мейл“.

Днес се състоя среща на Съвета НАТО – Русия. Столтенберг е информирал руските си колеги за решенията, взети по време на срещата на върха на НАТО във Варшава през отминалия уикенд.

Още новини от Украйна

Според него по време на днешната среща „не е имало сближаване на умовете, спрямо Украйна“.

Все пак руските представители са направили предложения за действия за намаляването на риска в Балтийското въздушно пространство, включващи използването на военни самолети с транспордери. Според Столтенберг съюзниците в момента обсъждат предложението.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 2 Отговор
    Уаааауууу."руските представители са направили предложения" - .а си и предложенията. Какво предложение може да бъде настояването някои да изпълняват международните задължения.

    По скоро са заявили че ако продължават терористите от нато да се промъкват с изключени трансподери ще пият балтийска вода, ама много и през задните отвори.
  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор
    И от кога украйна е с излаз на Балтийско мори, че нещо не забелязах в статията да се спомене остатъкът от украйна освен в заглавието.
  • 3 самолети с транспордери

    0 2 Отговор
    Ха! Сега очаквам Русия пак да си вкара войските в Сирия - тактиката е да се размени Сирия за Украйна! Руснаците си взимат контрола над Украйна, а САЩ си опустошават Сирия, сменят Асад и поробват народа с племенни войни, както направиха с Ирак и Либия!
    Идеята на оттеглянето от Сирия беше добра воля за размяна, дори размениха Савченко! Сега обаче ще полетят отново ракетите на Каспийския флот...
Новини по държави: