Last news in Fakti

14 Юли, 2016 07:05 1 302 3

Водачът на Brexit стана външен министър на Великобритания

  • борис джонсън-
  • министър-
  • великобритания

Филип Хамънд бе обявен за министър на финансите

Водачът на Brexit стана външен министър на Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

Новият премиер на Великобритания Тереза Мей назначи бившият кмет на Лондон – Борис Джонсън на поста на външен министър, съобщи Би Би Си.

Джонсън беше един от лидерите на кампанията за излизането на Великобритания от ЕС. Той беше спряган и като фаворит за следващ премиер на страната. Изненадващо в последния момент обаче Джонсън се оттегли от надпреварата за лидер на Консервативната партия.

Външният министър Филип Хамън пък поема поста на министър на финансите. Джордж Осбърн от своя страна е освободен от правителството.

Бившият енергиен министър Амбър Руд поема овакантения от Мей пост на вътрешен министър.

Майкъл Фалън запазва поста си на министър на отбраната. Лиъм Фокс, който преди заемаше този пост, сега поема поема министерството на международната търговия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еее

    0 0 Отговор
    ХУБАВА НОВИНА ЗА МЮСЮЛМАНЧЕТА...

    Коментиран от #2

  • 2 Б Евлогиева

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "еее":

    Разбирам иронията ви,но наистина проблема с мюсолманите в Европа е много остър.Колкото и да се опитват политиците да ни внушават толерантност и да ни заблуждават с измислените си евро-атлантически ценности-европейците вече проглеждат.Достатъчен е факта,че новият кмет на Лондон е мюсолманин и че най-популярното име за новородено в Великобритания е Мохамед-за да се види катастрофалните последици от политиката на Брюксел и на европейските политици.Лично аз живея в Западна Европа и вече наистина се страхувам за децата си,когато са на обществени места.Агресията от страна на прииждащите мигранти е чудовищна-а медиите си малчът и спазват политическата линия.Жалко за европейската цивилизация-защото наистина дните са и преброени.

    Коментиран от #3

  • 3 vola

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Б Евлогиева":

    Права си Евлогиева, ама до някъде. Това с кмета на Лондон и името Мохамед, ако ми позволиш, изобщо не е в резултат на бежанската криза. Това е резултат от дългогодишните протекции на пакистанци, индийци и някои други жители на бивши колонии на Англия. В същото време се вихри абсолютно неоправдана кампания срещу нашите сънародници и други източноевропейци. Доколкото имам информация може да се каже, че там почти няма приток на бежанци. Тарикатите сега ще се измъкнат, както винаги, няма да поемат част от тежестите на Европа, обаче съм сигурен, че в крайна сметка ще запазят почти всичките си привилегии в отношенията си с европейските страни. А иначе - Англия не е България и думата и би се чула в ЕС, ако те изобщо са имали намерение да повлияят на мигрантските процеси, обаче не забелязах такова желание. Те никога в историята не са се интересували безкористно от съдбите на която и да било държава, извън пределите на Великобритания.
Новини по държави: