Last news in Fakti

14 Юли, 2016 08:47 1 527 0

Борис Джонсън: Кошмарът на канибалите и повелителят на ръгбито

  • борис джонсън-
  • министър-
  • великобритания

Това е един наистина нетипичен външен министър

Борис Джонсън е един наистина нетипичен избор за външен министъра на Великобритания, съобщи CNN.

Той е наричал чужденци „канибали“, а Хилари Клинтън „садистична медицинска сестра в психиатрична клиника“.

През 2015 г. Джонсън изблъска 10-годишно момче по време на игра на ръгби, а после спечели награда от 1000 паунда за поема за турския президент Реджеп Ердоган, в която той прави секс с коза.

Той се казва Алекзандър Борис де Пфефел Джонсън, известен още като „БоДжо“.

Кариерата на Борис Джонсън се изстреля, докато той оглавяваше кампанията за излизането на Великобритания от ЕС. Много хора го виждаха като наследника на премиера Дейвид Камерън. Дни след резултатите от референдума, обаче неговата кандидатура изведнъж отпадна.

През тази нощ обаче, изненадващо за мнозина, той бе обявен за външен министър в кабинета на новия премиер Тереза Мей.

Името на Джонсън нашумя покрай негови доста остри коментари в „Дейли Телграф“. През 2002 г. тогавашният премиер Тони Блеър пътува за посещение в Конго. Тогава Джонсън написа: „Няма съмнение, че AK- 47 ще потъне в тишина и канибалите ще спрат очукването на човешка плът, а племенните вождове ще се усмихнат да посрещнат големия бял вожд, докосващ земята със своята голяма бяла птица, финансирана от данъкоплатците“.

Той се извини за материала, но през 2006 г. обвини гражданите на Папуа Нова Гвинея в „канибализъм“ .Иначе Джонсън сравни Владимир Путин с духчето Доби от книгите за „Хари Потър“, добавяйки, че за разлика от милото духче, руският президент носи „безмилостен и манипулативен характер“.

Той на практика е обиждал всеки американски лидер през последните години. В миналото Джонсън е бил кореспондент на Times в Брюксел, а впоследствие стана кмет на Лондон.

През миналия месец Тереза Мей се отнесе пренебрежително към опита на Джонсън да „преговаря с Брюксел“.

„Мисля, че си спомням последният път, в който той води преговори с германците и се върна с три чисто нови водни цистерни“, заяви Мей.

Китайски дипломати въобще не останаха очаровани от някои забележки на Джонсън, спрямо Олимпиадата в Пекин през 2008 г. Тогава той заяви, че пинг – понг е „създал масите за хранене в Англия“.

По време на закриващата церемония пък Джонсън се появи с разкопчано до половина яке и с ръка в джоба. Той пое олимпийския флаг с една ръка.

И разбира се Токи Селегучи. По време на търговско посещение в Япония, Джонсън реши да поиграе ръгби с местните. По време на играта той буквално просна 10-годишно момче на земята.

„Ние просто играхме ръгби с група деца и аз случайно проснах едно от тях. За жалост по телевизията. После обаче то се върна, остави всичко за себе си и отново се усмихна“, заяви тогава Джонсън.

Това може да си е цяла метафора за неговата политическа кариера.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: