Last news in Fakti

19 Юли, 2016 14:02 1 475 1

„Ислямска държава“: Наш боец стои зад атаката в Германия

  • германия-
  • бежанец-
  • афганистанец-
  • ислямска държава-
  • боец-
  • влак

В дома на бежанеца е намерено знаме на „Ислямска държава“

„Ислямска държава“: Наш боец стои зад атаката в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ заяви, че техен боец стои зад влаковата атака в Германия, при която бяха ранени петима души, съобщи ДПА.

17-годишен афганистанец, въоръжен с хладни оръжия, нападна пътници близо до град Вюрцбург, намиращ се в провинция Бавария.

Според местните медии е крещял „Аллах е велик“ при нападението. По-късно е бил застрелян от служители на сигурността.

Йоахим Херман, вътрешен министър на Бавария, заяви, че в стаята на младежа е било намерено ръчно изработено знаме на „Ислямска държава“.

Полицията е започнала разследване. Четирима от петимата пострадали са били туристи от Хонконг. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    По тихо че от БХК могат да ви чуят и после капут , то момчето не е виновно ,мислил германците за овце и така ги подкарал.Защото то е така ,само германци могат да посрещат с добре дошли терористи.Заслужили са това отношение,чак ги яд чужденци ,как могат тези европейци да бъдат толкова наивни и прости --бой и после ги газиш с камиони. Но разбира се не всички мюсулмани са такива , а само 99.9% от пристигнали в Европа.
Новини по държави: